Pasionat de gastronomie, tânărul antreprenor Alexandru Alin Flutur a deschis, recent, prima cafenea La Folie  din Bucureşti, în zona Pieţei Victoriei. Planurile nu se opresc aici, iar investiţia...

Moelleux au chocolatPasionat de gastronomie, tânărul antreprenor Alexandru Alin Flutur a deschis, recent, prima cafenea La Folie  din Bucureşti, în zona Pieţei Victoriei. Planurile nu se opresc aici, iar investiţia totală din Bucureşti va atinge valoarea de aproximativ 450.000 euro.

Flutur susține că La Folie este primul lanţ autohton de cafenele cu specific franţuzesc din România dedicat produselor de patiserie artizanală şi apreciat, totodată, pentru dulciurile unice, tartele şi sandwich-urile realizate din ingrediente naturale.

SC Gourmanderie SRL este o companie cu capital integral românesc înfiinţată în 2012 din pura pasiune pentru dulciurile naturale. Viziunea noastră era de a creea un spaţiu unic pentru Iaşi în care gurmanzii se puteau delecta cu specialităţile noastre. Nimic nu este făcut la întâmplare și fiecare „concept culinar” La Folie este testat și îmbunătățit timp de minimum două luni. În perioada de „probă” poți gusta noutățile și ne poți ajuta să definim rețeta perfectă. Ne place să ieșim din tipare, redefinind gusturile prin produsele noastre culinare unice. Clasicul croissant sau cheesecake te vor surpinde cu aroma de migdale sau crema de whisky iar sandwich-urile și tartele te vor uimi prin inedita combinație a ingredientelor.

Alexandru Flutur, general manager SC Gourmanderie SRL

După succesul înregistrat pe piaţa ieşeană, au început să se contureze planurile de dezvoltare ale companiei, astfel încât, antreprenorul a decis deschiderea unei noi locaţii, tot în centrul Iaşului şi a început prospectarea pentru extinderea la nivel naţional. Ţinând cont că cele mai multe cereri de extindere au venit din Bucureşti şi că prezenţa în capitală consolida poziţia brandului pe piaţa de profil, la finalul anului 2014, Flutur a deschis prima locaţie, pe strada Buzeşti, nr. 74.

Ţinta propusă până la jumătatea anului 2015, este extinderea pe piaţa bucureşteană prin deschiderea a încă doua locaţii, astfel încât investiţia totală din Bucureşti în cele 3 locaţii şi laboratorul propriu, va atinge valoarea de aproximativ 450.000 euro.

Până la finalul anului 2016 estimăm, pe Bucureşti, atingerea unei cifre de afaceri de minim 1,5 milioane euro. Până în acest moment, investiţiile din Iaşi şi Bucureşti au creat aproximativ 65 de locuri de muncă, numărul acestora, în urma deschiderii noilor locaţii din Bucureşti,  urmând sa creasca pana la aproximativ 100, până la sfârşitul anului 2015.

Alexandru Flutur, general manager SC Gourmanderie SRL

Pe termen lung, antreprenorul vizează realizarea unui centru logistic în Bucureşti care să permită dezvoltarea unui sistem naţional de francizare începând din a doua jumătate a anului 2016, iar prin investiţiile viitoare din Iaşi va urmări posibilităţile de extindere la nivel internaţional, în Chişinău.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.