Maşinile inteligente, care vor putea umbla pe autostrăzi fără intervenţia unui şofer animat, ar putea deveni o tendinţă chiar mai repede decât ne-am aştepta....
smart carMaşinile inteligente, care vor putea umbla pe autostrăzi fără intervenţia unui şofer animat, ar putea deveni o tendinţă chiar mai repede decât ne-am aştepta. Nu degeaba constructorii germani şi-au prezentat primele încercări pe acest segment în cadrul târgului CES care a avut loc în SUA la începutul acestui an, iar Google s-a hotărât să le ceară ajutorul giganţilor din industria auto pentru a da bice proiectului său de maşini self-driving pe care speră să le scoată pe piaţă în următorii 5 ani.

Potrivit unui raport recent al companiei de consultanţă în management Boston Consulting Group, în 20 de ani este posibil să avem pe şosele chiar 12 milioane de astfel de maşini smart, adică vânzările acestor autovehicule să ajungă la o cotă de 10% din vânzările anuale totale de maşini noi din întrega lume, acest segment de piaţă fiind estimat la o valoare de 42 de miliarde de dolari.

Deja, conform aceluiaşi studiu, 44% dintre şoferii americani se declară mai mult decât interesaţi în a cumpăra o maşină complet autonomă în următorul deceniu, principalele atu-uri ale acestor vehicule fiind costurile scăzute pentru carburanţi sau pentru asigurarea lor, precum şi gradul sporit de siguranţă.

New trends: Google cere ajutorul constructorilor auto pentru dezvoltarea proiectului maşinilor smart

Nu în ultimul rând, şoferii se declară încântaţi de posibilitatea de a relua din obiceiurile lor zilnice şi în timpul pe care îl petrec pe drum, adică de sta cu o cafea într-o mână în timp ce butonează telefonul mobil. Totul cu zero riscuri pentru ei şi pentru ceilalţi participanţi la trafic.

Astfel, 1 din 5 americani spun că ar da chiar şi 5.000 de dolari în plus pentru a avea o astfel de maşină în garaj.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.