LG va prezenta un televizor ULTRA HD cu tehnologie Quantum Dot, parte din gama extinsă de televizoare, în cadrul International Consumer Electronics Show (CES)...

LG Quantumdot TVLG va prezenta un televizor ULTRA HD cu tehnologie Quantum Dot, parte din gama extinsă de televizoare, în cadrul International Consumer Electronics Show (CES) 2015, care va avea loc în Las Vegas în perioada 6-9 ianuarie. Televizorul ULTRA HD LG cu tehnologie Quantum Dot dispune de o paletă extinsă de culori şi de o saturare a culorii îmbunătăţită faţă de televizoarele LCD convenţionale şi va fi disponibil în 2015, alături de celelalte televizoare LG ULTRA HD şi OLED.

Tehnologia LG Quantum Dot funcţionează prin utilizarea nanocristalelor care variază ca mărime de la 2 la 10 nanometri, fiecare punct emiţând o altă culoare în funcţie de mărime. Prin adăugarea unei pelicule de puncte Quantum Dot în faţa luminii LCD, este îmbunătăţită rata de reproducere a culorilor şi luminozitatea.

Întrucât punctele de mărimi nanometrice – destul de mici încât să aibă proprietăţi mecanice cuantice – emit culori extraordinar de vii, tehnologia Quantum Dot permite îmbunătăţirea performanţelor ecranelor ULTRA HD In-Plane Switching (IPS) LG. Rata de reproducere a culorilor specifică panourilor IPS LG, panouri care deja oferă acurateţe ridicată a culorilor şi unghiuri de vizualizare foarte largi, creşte cu peste 30% în comparaţie cu televizoarele LCD convenţionale prin adăugarea peliculei Quantum Dot. Aceasta permite televizorului să afişeze o gamă de culori extrem de largă, ideală pentru conţinut 4K.

Mai mult, televizorul LG ULTRA HD cu tehnologie Quantum Dot mai utilizează şi o tehnologie eco-friendly care nu conţine cadmiu sau alte metale toxice. Acest lucru este posibil datorită parteneriatului LG cu Dow Chemical Company, primul producător pe scară largă din lume de Quantum Dots fără cadmiu.

“Tehnologia Quantum Dot aduce cel mai recent televizor LCD LG la un cu totul alt nivel de calitate a imaginii, datorită reproducerii vii a culorilor,” a declarat In-kyu Lee, vice preşedinte senior şi şef al diviziei de televizoare şi monitoare din cadrul LG Electronics Home Entertainment Company. “Adăugarea televizorului ULTRA HD cu tehnologie Quantum Dot la gama de televizoare LG din 2015, alături de apreciatele televizoare OLED, ne oferă posibilitatea de a deține cea mai diversificată gamă de televizoare din industrie.”

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.