Spaniolii de la Hercesa au incheiat tranzactia de vanzare a unui teren de 12.700 m.p. catre un vehicul cumparator detinut de compania de dezvoltare...
Codrin Matei, Managing Partner, Crosspoint Investment Banking Real Estate

Codrin Matei, Managing Partner, Crosspoint Investment Banking Real Estate

Spaniolii de la Hercesa au incheiat tranzactia de vanzare a unui teren de 12.700 m.p. catre un vehicul cumparator detinut de compania de dezvoltare imobiliara Primavera Development si Forte Partners. Crosspoint Investment Banking & Real Estate a fost desemnat consultant in cadrul acestei tranzactii, inca de la debutul negocierilor, oferind servicii de consultanta imobiliara si consiliere privind structurarea financiara a tranzactiei.

Terenul este situat in zona de vest a Capitalei, in proximitatea centrului comercial Carrefour Orhideea (cu deschidere la bulevardul Orhideelor), iar pe locatia acestuia urmeaza dezvoltarea unui proiect mixt – incluzand componentele de retail si birouri. Negocierile pentru vanzarea acestui teren au inceput in luna noiembrie 2013.

“Dupa o perioada in care piata tranzactiilor cu terenuri a stagnat semnificativ si dupa semnalele pozitive din ultima perioada, acesta este unul dintre deal-urile care transmit semnale de incurajare in piata – este una dintre cele mai mari achizitii de terenuri incheiate in ultimii doi ani in Bucuresti. Anul acesta am observat un interes crescut din partea mai multor investitori in a achizitiona terenuri. Din punctul de vedere al ofertelor existente in piata, 2014 a fost un an bun pentru acei investitori care si-au pregatit inca de acum infrastructura pentru urmatoarele dezvoltari”

Codrin Matei, managing partner, Crosspoint Investment Banking & Real Estate

“Am plasat aceasta investitie intr-un moment in care piata imobiliara da semne de redresare iar zona are un mare potential, inca insuficient exploatat  – este o zona in care nu s-a investit inca major si privim ca o mare oportunitate dezvoltarea de proiecte in aceasta zona”

Daniel Tanasoiu, proprietar Primavera Development

“Aceasta tranzactie este semnificativa din doua puncte de vedere, in viziunea noastra: pe de o parte, marcheaza un reper pentru tranzactiile si viitoarele dezvoltari in aceasta zona din Bucuresti iar pe de alta parte, pentru Hercesa reprezinta o sursa de consolidare a celorlalte investitii imobiliare pe care le deruleaza in acest moment”

Mauricio Mesa Gomez, Country Manager Hercesa

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.