Modelele sunt foarte importante în antreprenoriat, așa cum sunt și în alte activități profesionale, precum medicina sau ingineria, deoarece legitimează acea activitate și oferă...

florin_talpes_bitdefenderModelele sunt foarte importante în antreprenoriat, așa cum sunt și în alte activități profesionale, precum medicina sau ingineria, deoarece legitimează acea activitate și oferă exemple de bună practică. Într-un studiu pe 1.000 de americani realizat în anul 2013, Steve Jobs s-a clasat pe primul loc ca notorietate, iar Oprah Winfrey pe locul al doilea. Cu excepția lui Jobs, care ar putea fi considerat ca stând la baza unora dintre cele mai influente inovații tehnologice din ultimii 25 de ani, notorietatea antreprenorilor americani pălește comparativ cu cea a altor figuri publice.

Printre studenții români, cea mai mare notorietate ca antreprenor o deține Ion Țiriac, urmat de Marius Ghenea, antreprenor în serie (Flamingo, Flanco, FIT, accessNET, Idilis, PCfun.ro) şi business angel și Dragoș Anastasiu (Eurolines).

84% dintre studenți au nominalizat un antreprenor cunoscut la această întrebare, în timp ce 8% au nominalizat un antreprenor din familie sau din cercul de cunoștințe.

În cazul antreprenorilor străini, Steve Jobs este devansat ca notorietate de Bill Gates – ca antreprenorul cel mai cunoscut de tinerii români.

52% dintre studenții respondenți ai studiului Barometrul educației și culturii antreprenoriale în rândul tinerilor vor să înceapă propria afacere în următorii doi ani, iar 57% ar prefera să fie antreprenori și nu manageri într-o companie. În același timp, 56% dintre tineri consideră oportun să devină antreprenori după acumularea de experiență profesională.

Studiul, realizat de EY România în parteneriat cu Academia de Studii Economice din București, se bazează pe răspunsurile a 765 studenți, majoritate aflați în an terminal la facultăți cu profil economic.

top antreprenori romani

top antreprenori straini

Sursa: Barometrul educației și culturii antreprenoriale în rândul tinerilor, EY & ASE, România 2014

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.