Se pare că fanii ruşi care abia aşteptau să pună mâna pe un iPhone 6 Plus vor mai avea de aşteptat ceva timp. Potrivit...
appleSe pare că fanii ruşi care abia aşteptau să pună mâna pe un iPhone 6 Plus vor mai avea de aşteptat ceva timp. Potrivit oficialilor gigantului american Apple, compania va opri temporat vânzările gadgeturilor din portofoliu pe magazinul online din Rusia.

Motivul invocat de producătorul de electronice este acela al “fluctuaţiilor extreme ale rublei”. Astfel, compania “este în curs de revizuire a preţurilor practicate în cadrul magazinului online”.

Apple nu deţine magazine tradiţionale în Rusia, iar reprezentanţii companiei nu ştiu încă o dată certă la care vor reîncepe vânzările de produse prin intermediul magazinului online din această ţară.

Scăderea preţului pentru barilul de petrol, bunul care “alimentează” întraga economie rusă, a dus la o fluctuaţie destul de puternică a monedei ruse în ultimele zile. Marţi, 16 decembrie, rubla rusească a pierdut circa 20% din valoarea sa comparativ cu dolarul american.

apple rusiaPieţele emergente sunt unele dintre segmentele cheie pentru creşterea veniturilor Apple, acestea fiind, de asemenea, în vizorul rivalilor companiei americane. În trimestrul patru al anului fiscal în curs, Apple a încasat de pe piaţa europeană circa 9,54 de miliarde de dolari, o sumă în creştere cu 19% comparativ cu perioada similară a anului fiscal anterior.

În ceea ce priveşte ţările BRIC – Brazilia, Rusia, India şi China, Tim Cook declara în luna octombrie faptul că veniturile din aceste regiuni au crescut cu 20% pe parcursul anului fiscal 2014.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.