Producătorul chinez de electronice Xiaomi Technology, al treilea producător de smartphone-uri din lume, a raportat un profit de 347,48 milioane de yuani (circa 45...
xiaomi-1Producătorul chinez de electronice Xiaomi Technology, al treilea producător de smartphone-uri din lume, a raportat un profit de 347,48 milioane de yuani (circa 45 de milioane de euro sau 56 de milioane de dolari) în 2013, anunţă Reuters.

Potrivit datelor financiare completate de compania chineză, veniturile din 2013 s-au ridicat la nivelul de 26,58 miliarde de yuani (3,45 miliarde de euro sau 4,30 miliarde de dolari).

În plus, din datele financiare reiese faptul că directorul executiv al Xiaomi, Lei Jun, controlează 77,8% din acţiunile companiei pe care a co-fondat-o în 2010, restul acestora fiind împărţite între alţi acţionari.

Trends: Xiaomi, forţat să suspende vânzările în a doua cea mai mare piaţă de desfacere

Potrivit Reuters, documentul este primul de acest gen care arată în mod oficial ceea ce se întâmplă în cadrul companiei chineze care a devenit, aproape peste noapte, cel mai mare distribuitor de smartphone-uri de pe piaţa chineză şi care şi-a atribuit în acest an titulatura de al treilea jucător de pe piaţa internaţională de profil, cu o cotă de piaţă de 5,6%.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.