Pasionații de tehnologie și, în special, cei care sunt Apple-addicted cunosc cel mai bine sentimentul acela de bucurie atunci când pe piață se lansează...

IPad Air 2_2014Pasionații de tehnologie și, în special, cei care sunt Apple-addicted cunosc cel mai bine sentimentul acela de bucurie atunci când pe piață se lansează noi gadget-uri. Gadget-uri care în ultimii ani ne fac viața mai frumoasă, și, de cele mai multe ori, chiar mai ușoară. Iar eu, recunosc, că m-am simțit ca un copil care primește o jucărie nouă, atunci când am pus mâna pe noul iPad Air 2 de la Apple.

Lansat în cadrul unui eveniment special de Media Galaxy, Apple Authorised Reseller, noul iPad Air 2 este cel mai subțire iPad din toate timpurile și, totodată, cel mai performant. Nimic nu se compară cu deschiderea cutiei unui gadget nou și primele setări pe un model abia apărut pe piață. Mai mult, în ultimele zile, l-am avut mereu aproape și pot spune (fără modestie) că, grație noului procesor cu 40% mai rapid, iPad Air 2 este cea mai bună tabletă de pe piață la ora actuală.

iPad Air 2 include Touch ID, revoluționara tehnologie de securitate bazată pe identificarea amprentei, ecran Retina optimizat, baterie cu autonomie de 10 ore, camere foto-video îmbunătățite, conexiuni wireless mai rapide și iOS 8, ultima versiune a celui mai avansat sistem de operare mobil din lume.

Pentru a crea forma extrem de subțire a dispozitivului iPad Air 2, cei de la Apple au reproiectat ecranul Retina fuzionând cele trei straturi ale modelului anterior, într-unul singur. Acest lucru a făcut ecranul nu doar mai subțire, ci și mai bun, oferind culori mai vii și un contrast mai intens. Apoi au adăugat o peliculă anti-reflectorizantă, creând pentru iPad Air 2 ecranul de tabletă cel mai puțin reflectorizant din lume.

IPad Air 2Altfel spus, noul Ipad este cu 18% MAI SUBȚIRE, are 6,1 MM GROSIME și 437 GRAME. iPad Air 2 vine cu o diagonală de 9,7 INCHI și o REZOLUȚIE de 2048×1536, 3,1 MILIOANE DE PIXELI și 264 PIXELI / INCH.  Noul model a fost proiectat cu un nou cip, numit A8X, care livrează o performanță grafică și CPU semnificativ mai bune decât predecesorul său. De fapt, cu arhitectura sa de clasă desktop pe 64 de biți, iPad Air 2 este la fel de puternic ca multe computere personale.

La iPad Air 2 mi-a plăcut mult și tehnologia Touch ID. Pe lângă faptul că aceasta îți oferă un nivel de securitate maxim, fiindcă utilizează amprenta personală ca parola, cu Touch ID poți face și cumpărături securizate în iTunes, iBooks și App Store. Cool, nu?

Inginerii Apple nu au neglijat nici partea de foto. Am făcut câteva sute de poze și pot să vă spun că noua cameră iSight este cea mai bună cameră iPad de până acum. Aceasta are un senzor îmbunătățit și un procesor de semnal imagine puternic, proiectat de Apple. În plus, include caracteristici noi cum ar fi panoramele, videoclipurile în timp accelerat, modurile ralanti, rafală și temporizator.

Pentru apelurile video și selfie-uri, camera frontală FaceTime HD a fost și ea reproiectată cu un senzor îmbunătățit și pixeli mai mari pentru o performanță chiar mai bună în condiții de luminozitate scăzută.

Și, după ce mi-am setat contul, am trecut la instalarea de aplicații în noul iPad Air 2. Bineînțeles, doar după ce am trecut pe rețeaua wi-fi. Descărcarea s-a făcut rapid, iar app-urile uzuale folosite de mine, zi cu zi, m-au ajutat atât la job, cât și în pauzele de relaxare. Bateria este un bonus, spun eu, pentru că nu am reușit să o consum de dimineața până seara (la o utilizare normală).

În condițiile în care nu ai un iPad, cred că este cazul să vezi cu ochii tăi ce poate iPad Air 2, și nu doar să mă crezi pe cuvânt. Mai trebuie să vă spun că iPad Air 2 este disponibil în variantele de culoare auriu, argintiu și gri spațial, iar dacă vreți să testați și, de ce nu, să cumpărați cele mai noi tablete Apple, acestea sunt disponibile (și) în rețeaua Media Galaxy, începând de la 2.379 lei.

ipad air 2_2

ipad air 2_3 ipad air 2_4 ipad air 2_5

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.