Peste 320.000 de români au participat anul acesta la Hour of Code, unul dintre cele mai mari evenimente de educație din lume. Hour of...
hour-of-code-2014-video-thumbnailPeste 320.000 de români au participat anul acesta la Hour of Code, unul dintre cele mai mari evenimente de educație din lume. Hour of Code a avut loc în săptămâna 8–14 decembrie, interval în care elevii și profesorii şcolilor din România au parcurs tutoriale interactive și distractive.

Anul acesta, au participat la Hour of Code 156 de țări din toată lumea, iar România s-a situat pe locul 12 în topul celor mai mulți participanți.

„A fost o experiență extraordinară și vreau să le mulțumesc tuturor profesorilor care, prin implicarea lor, au pus România pe harta lumii. Împreună am dat un exemplu, acela că România este pregătită să-și educe și să-și îndrume noua generație pentru a face față provocărilor tehnologice ale secolului 21. Anul viitor ne propunem să aducem Hour of Code în și mai multe școli din România și Republica Moldova”, a declarat Alin Chiriac, ADFABER, partenerul oficial Code.org și promotorul evenimentului Hour of Code în România.

Ce spune Klaus Iohannis despre Hour of Code în România

Deși săptămâna dedicată educației în științele calculatoarelor s-a încheiat, profesorii vor continua să parcurgă aceste tutoriale în sălile de clasă alături de elevii lor, mai ales pentru că cei mici s-au arătat extrem de încântați de acestea. Organizatorii Hour of Code îi invită pe toți participanții să acceseze în continuare platforma http://ro.code.org/ și să parcurgă tutorialele.

În plus față de situarea pe locul 12 în topul țărilor cu cei mai mulți participanți, România s-a situat pe locul 5 în topul țărilor cu cele mai multe evenimente Hour of Code. Anul acesta, s-au înscris pe site, până pe 8 decembrie,  649 de școli, companii și asociații care au organizat evenimente Hour of Code în sediile lor.

Hour of Code, oficial în şcolile din România. Ce trebuie să ştie profesorii viitoarei generaţii de Bill Gates sau Mark Zuckerberg?

Lista școlilor din România participante la Hour of Code poate fi consultată la link-ul următor: http://hourofcode.com/ro/events/all/ro.

Hour of Code este un program mondial care vine în sprijinul nevoii tot mai acute de programatori și specialiști IT din lume. În condițiile în care, oferta locurilor de muncă în domeniul IT crește pe zi ce trece, la nivel global se estimează că, până în anul 2020, se va înregistra un deficit de 8 milioane de programatori. Astfel, programul Hour of Code adresează o provocare la nivel public. Oricine poate accesa în mod gratuit platforma online http://ro.code.org/ și poate parcurge unul sau mai multe tutoriale interactive pentru a afla că programarea se poate învăța și nu e la fel de dificilă precum pare la prima vedere.

“Hour of Code” sau cum să înveți bazele programării într-o oră de la Mark Zuckerberg sau Bill Gates

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.