Producătorul de telefoane mobile Xiaomi, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa internaţională de profil, a fost forţat să oprească vânzările gadgeturilor...
xiaomi-1Producătorul de telefoane mobile Xiaomi, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa internaţională de profil, a fost forţat să oprească vânzările gadgeturilor sale pe piaţa Indiană după ce Ericcson a acuzat compania chineză că a încălcat o serie de brevete.

Oficialii producătorului suedez de echipamente telecom i-au acuzat pe cei de la Xiaomi, al patrulea producător de smartphone-uri din lume, că au încălcat 8 dintre brevetele referitoare la standardele AMR, 2G şi 3G. Astfel, pe 8 decembrie, Curtea Supremă din Delhi – India este a doua piaţă, după China continentală, pentru Xiaomi – să înceteze imediat vânzările, importurile, producţia şi publicitatea gadgeturilor sale în India.

Xiaomi vânează consumatorii din India şi le aduce primul smartphone 4G

Stoparea tuturor activităţilor de pe piaţa indiană contravine planurilor ambiţioase ale Xiaomi care îşi propusese să profite de pe urma cererii tot mai mari pentru produsele sale în India, despre care se spune că va deveni, în următorii 5 ani, a doua cea mai mare piaţă de desfacere pentru smartphone-uri.

În luna iulie, Xiaomi şi-a făcut un debut triumfător în India prin vânzările alături de Flipkart, singurul său distribuitor pe această piaţă şi unul dintre cei mai mari retaileri de e-commerce din această ţară, vânzând un transport întreg al device-ului Mi 3 în mai puţin de 40 de minute.

Xiaomi a luat faţa Samsung şi a devenit cel mai mare vânzător de smartphone-uri din China

Xiaomi a vândut ăeste o jumătate de milion de smartphone-uri în India în luna octombrie, în urmă cu o lună lansând şi phable-ul Redmi Note.

Gadget trends: chinezii de la Xiaomi au vândut în S1 smartphone-uri cât în întreg 2013

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.