Eduard Zehetner, CEO al IMMOFINANZ Group a anunțat, astăzi, lansarea Metroffice, un nou proiect de birouri în București. Acest proiect marchează, de asemenea, începutul unui proces...

IMMOFINANZ Group_Metroffice_BucurestiEduard Zehetner, CEO al IMMOFINANZ Group a anunțat, astăzi, lansarea Metroffice, un nou proiect de birouri în București. Acest proiect marchează, de asemenea, începutul unui proces pe termen lung de transformare şi extindere a Iride Business Park într-un sub-centru urban modern, Iride City. Metroffice va avea o suprafață închiriabilă de aproximativ 40.000 m2, iar prima secţiune va include aproape 20.000 m2. Lucrările de construcţie au demarat recent, iar finalizarea lor este estimată pentru primul trimestru al anului 2016. Volumul de investiţii pentru prima clădire va totaliza circa 34 milioane de euro, iar pentru întregul proiect pot ajunge la 85 de milioane de euro.

„România este una dintre pieţele principale pentru IMMOFINANZ, reprezentând un punct focal pentru activităţile noastre de dezvoltare în următorii ani. Economia ţării este pe un traseu stabil de redresare, cu o creştere mai rapidă decât în alte ţări din Europa Centrală și de Est, ceea ce presupune şi o cerere sporită pentru proprietăţi comerciale de înaltă calitate. Volumele prezente pe piaţa de tranzacţii arată, de asemenea, că România este din nou în vizorul investitorilor internaţionali“

Eduard Zehetner, CEO al IMMOFINANZ Group

Metroffice va constitui prima parte a unui plan general pe termen lung, care implică re-proiectarea întregii zone din cadrul complexului Iride Business Park, deţinut de IMMOFINANZ, pentru a da naştere viitorului Iride City. Planul prevede transformarea acestei zone într-un cartier inovator, cu spaţii de birouri, comerciale şi rezidenţiale – cu alte cuvinte, o parte nouă, deschisă şi vitalizată a oraşului.

La încheierea etapei finale de construcţie, Iride City va cuprinde, de asemenea, spaţii pentru restaurante, un hotel de 1o etaje clasificat la 3-4 stele, cu 140 de camere, și afiliat uni brand internațional, un centru de conferinţe şi un centru de zi pentru copii, precum şi un parc şi unități pentru sport. Derularea întregului proiect, care include şi renovarea Iride Business Park, va cuprinde mai multe etape şi un orizont de timp de 10 – 20 de ani.

„Noul nostru brand-umbrelă, Iride City, reprezintă un mediu de locuit şi de lucru modern și confortabil, care va fi creat pe parcursul anilor următori. Cu Metroffice, ne dorim să începem un proiect ce va fi dezvoltat în întregime de către noi, pentru a răspunde nevoilor clienților noștri și profilurilor variate ale acestora. Prin urmare, Metroffice reprezintă semnalul de început pentru un nou concept în zonă”

Sorin Vişoianu, Country Manager Office & Logistics pentru România şi Bulgaria în cadrul IMMOFINANZ Group

Complexul de birouri Metroffice cuprinde trei clădiri cu o suprafață închiriabilă totală de aproximativ 40.000 m2. Prima secţiune, unde au început deja lucrările de construcţie, va avea șase etaje, cu o suprafaţă totală de aproape 20.000 m2. Zonele închiriabile vor avea suprafeţe de până la 3.500 m2 per etaj, cu un design flexibil care permite amenajarea atât de birouri individuale, cât şi de birouri deschise.

O caracteristică unică a acestei clădiri este localizarea sa: este situată în apropierea stației de metrou – un avantaj deosebit în Bucureşti –, iar conexiunile bune cu tramvaiul si autobuzul asigură posibilitatea de a ajunge în centrul oraşului sau la aeroport în doar 10 minute.

Planurile prevăd, de asemenea, certificarea LEED – incluzând, printre altele, un acoperiş verde. PORR București a fost selectată pentru realizarea lucrărilor de construcţie la proiectul Metroffice.

IMMOFINANZ Group este activă pe piața din România începând cu anul 2004 și deține în prezent un portofoliu de proprietăți în valoare 964,0 milioane de euro. Acesta reprezintă 13,9% din toate proprietățile deținute de Grup. Portofoliul din România al IMMOFINANZ Group include 16 proprietăți cu o suprafață închiriabilă de 404.503 metri pătrați (nouă clădiri de birouri, patru centre comerciale și trei proprietăți logistice). Iride Business Park are o suprafață închiriabilă de aproape 93.000 metri pătrați, fiind cel mai mare parc de afaceri din București.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.