“În cazul în care reducerea TVA-ului pentru vacanțele all inclusive, de la 24% la 9%, va intra în vigoare, așa cum a declarat astăzi...
Remus_Vişan,_Paravion_(3)“În cazul în care reducerea TVA-ului pentru vacanțele all inclusive, de la 24% la 9%, va intra în vigoare, așa cum a declarat astăzi premierul României, Victor Ponta, operatorii și agențiile de turism vor avea premise sănătoase pentru a oferi vacanțe mai ieftine turiștilor români, prin reducerea cu până la 12% a comisionului practicat, în favoarea clienților”, afirmă Remus Vișan, Managing Director Paravion.ro, una dintre cele mai importante agenții de turism 100% online din România.

Premierul Victor Ponta a anunțat, marți, că s-a ajuns la „un acord de principiu” pentru bugetul pe anul 2015 cu FMI și Comisia Europeană, iar măsura fiscală cea mai notabilă este scăderea TVA-ului la pachetele de turism all inclusive, de la 24% la 9%.

Potrivit reprezentanților Paravion.ro, agenție de turism 100% online, beneficiarii direcți ai acestei măsuri vor fi turiștii, care vor avea acces la vacanțe mai ieftine.

TVA-ul pentru pachete turistice all inclusive în România, redus la 9%

”Reducerea TVA-ului ar putea să încurajeze agențiile de turism să micșoreze cu până la 12% comisionul practicat, astfel încât turiştii să beneficieze de vacanțe all inclusive mult mai atractive și avantajoase ca preț. Mai mult, turiștii vor fi încurajați să aleagă tipul acesta de pachet înainte de călătorie, și nu la fața locului, cum se întâmplă acum de cele mai multe ori, iar astfel hotelurile vor putea construi bugete sănătoase, concentrându-se mai mult pe calitatea serviciilor oferite”, explică Remus Vișan, Managing Director Paravion.ro.

Acesta susține că efectele scăderii TVA-ului la pachetele all inclusive vor fi vizibile începând cu 2015, când probabil gradul de popularitate al acestui tip de vacanță va crește şi în România, tot pe fondul prețurilor mai accesibile.

„În cazul Paravion.ro, cu siguranță vom folosi această măsură în avantajul clienților, cărora le vom putea oferi, începând cu anul viitor, pachete all inclusive mai ieftine prin scăderea cu până la 12% a comisionului de agenție la toate destinațiile all inclusive din oferta noastră”, adaugă Remus Vișan.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.