Vi se pare uneori că ziua a trecut prea repede şi mai aveţi încă o grămadă de lucruri pe care nu aţi apucat să...
timpVi se pare uneori că ziua a trecut prea repede şi mai aveţi încă o grămadă de lucruri pe care nu aţi apucat să le puneţi le punct? Oricât ne-am dori noi ca anumite zile să aibă mai mult de 24 de ore sau să facem vreo magie pentru a putea opri timpul în loc, nu avem sorţi de izbândă, din păcate.

Trăim într-o eră a vitezei unde totul se desfăşoară, parcă, contra cronometru, suntem mereu presaţi de timp şi de liste interminabile pe care ni le propunem să le rezolvăm cât mai rapid, şi jonglăm mereu cu diferitele aspecte care fac parte din existenţa noastră socială.

În special cei din generaţia Y sunt persoane extrem de ocupate pentru care timpul a devenit un accesoriu preţios. Mai multe studii arată chiar că timpul este cel mai de preț activ al omului modern.

În afară de joburile solicitante pe care le au tinerii cu vârste cuprinse între 25 şi 35 de ani – aceștia sunt manageri, sau chiar antreprenori (în România 1 din 100 de tineri decid să înceapă o afacere pe cont propriu), lucrează în domenii precum medicină, avocatură, IT, consultanţă – ei sunt implicaţi şi în activităţi de voluntariat (domeniu în continuă creștere și în România), promovează şi se dedică unor cauze sociale, practică sporturi (46% dintre tinerii cu vârste între 14 şi 35 de ani practică în timpul liber un sport, potrivit celor mai recente date ale Ministerului Tineretului şi Sportului) sau îşi cultivă pasiunile şi dezvoltă proiecte personale.

real_estateGeneraţia tânără îşi doreşte să economisească cât mai mult din timpul rămas la dispoziţie. Amplasarea locuinței joacă un rol extrem de important. De ea depinde care este timpul petrecut în trafic sau la cumpărături sau calitatea momentelor din propriul cămin.

Trendul apartamentelor noi

Cum precizam într-un material anterior, generația Y – adică tinerii născuți după 1980 – este, în mare parte, în acest moment, o generație de chiriași. Însă, în momentul în care decid să achiziţioneze un apartament, aceştia încep să ia în considerare trei factori extrem de importanţi: locaţia, locaţia şi…locaţia.

Iar dezvoltatorii imobiliari încep tot mai mult să sesizeze trendul şi să-şi adapteze oferta la nevoile cumpărătorilor actuali. Astfel că, dacă în urmă cu 5-6 ani, într-o perioadă de plin boom pe acest segment, dezvoltatorii mizau pe proiecte de mari dimensiuni în afara Capitalei, în prezent, tot mai mulţi se axează pe apartamente construite în zone aflate în imediata vecinătate a metrourilor şi a centrelor de shopping.

În plus, o altă tendinţă pe care o putem identifica pe piaţa imobiliară, din Bucureşti, cel puţin, este aceea a blocurilor sau ansamblurilor de dimensiuni mici.

Potrivit celor mai recente informaţii, în acest an s-au construit în zone precum Primăverii, Kiselef, Aviatorilor, Dorobanţi sau Tineretului, peste 20 de proiecte rezidenţiale.

Din datele HomeFinders.ro, o companie de consultanţă imobiliară, reiese faptul că zona Tineretului este cea mai căutată zonă pentru achiziţionarea unui apartament, fiind preferată de tinerii cu venituri medii care lucrează în domenii precum cel financiar-bancar sau în telecomunicaţii şi IT. Astfel, cel mai căutat tip de apartament din Bucureşti se află în acest cartier, are trei camere, o suprafaţă utilă de circa 70 de metri pătraţi şi este situat la etaje intermediare.

Confortul libertăţii de mişcare

Atu-ul zonei este lesne de intuit: amplasarea în vecinătate a unuia dintre cele mai mari parcuri din Capitală, accesul rapid la staţiile de metrou, numeroasele spaţii comerciale, pieţe, supermarketuri, restaurante, şcolile şi grădiniţele sunt toate ingredintele de care au nevoie tinerii care îşi impart viaţa între job, familie şi prieteni.The Park (3)

Iar un exemplu în acest sens este ansamblul The Park, construit de dezvoltatorul lituanian Hanner, aflat în vecinătatea Parcului Tineretului (în prezent, primul bloc finalizat dintre cele patru aflate în proiect a adus pe piaţă 69 de apartamente şi garsoniere).

Pentru că în afară de timpul pe care doresc să îl conserve, tinerii sunt interesaţi şi ca activităţile lor să aibă un impact cât mai scăzut asupra mediului înconjurător, aceştia caută apartamente care au o arhitectură special gândită pentru a folosi la maximum avantajele naturale ale locului în care este amplasate. Aşa că vorbim şi despre facilităţile zonei care permit o reducere a dependenţei de elementele care contribuie la poluare, cum ar fi maşina.

Pentru aceştia şi nu numai, trebuie să precizăm faptul că The Park este poziţionat la aproximativ 10 minute de mers pe jos până la două staţii de metrou (Piaţa Sudului şi Brâncoveanu) şi alte mijloace de transport în comun care permit acces facil către cele mai importante centre de interes din Capitală.

În apropiere se află o piaţă agroalimentară, un mall – Sun Plaza, unul dintre cele mai mari din Bucureşti – , centre de cumpărături (BIG Berceni, Mega Image, Kaufland, Lidl), spitale, şcoli, grădiniţe (Şcoala Generală nr.120 se află la cel mult 5 minute de mers de complexul The Park), astfel încât toate necesităţile zilnice pot fi satisfacute prin parcurgerea unor distanţe relativ mici.

The Park (36)Iar dacă vreţi să petreceţi câteva ore alături de copii sau pur şi simplu vreţi să dedicaţi câteva ore din weekend unei plimbări cu bicicleta, spaţii ample de recreere sau pentru copii sunt la câteva minute distanţă, în imediata apropiere fiind situat Parcul Tineretului şi Palatul Copiilor (cei mici pot participa la piese de teatru, ateliere, expoziţii, cursuri de limbi străine, precum şi alte activităţi ce le pot dezvolta personalitatea), Orășelul Copiilor (unde copii au acees la locuri de joacă special amenajate) sau Delta Văcărești. La acestea adăugăm foişorul amenajat pentru locatarii blocului şi locul de joacă special creat în curtea ansamblului The Park, care beneficiază de supraveghere video, aşa că îi puteţi lăsa pe cei mici să se joace în voie la aer liber fără a avea griji suplimentare legate de siguranţa lor. Sau, întotdeauna există opţiunea de a le ţine companie, relaxându-vă cu câteva minute de joacă!

Tinerii au trecut peste pragul psihologic legat de nivelul preţului apartamentului pe care şi-l doresc. Tehnologia a deschis o nouă piaţă de desfacere iar oferta generoasă a dezvoltatorilor din zona de rezidenţial permite ca noua generaţie de tineri să dicteze trendul în imobiliare. Iar ei îşi doresc confortul pe care îl are un apartament amplasat într-o zonă bună, care să le ofere acces rapid la toate lucrurile din care este compus mediul social în care se învârt, dar mai ales, să îi ajute să economisească timp preţios.

Citiţi şi:

Generația Y, cum arată noul val de clienți din imobiliare

Green trends: eco-revoluţia din construcţii 

Cât de smart e casa ta și cum o poți face și mai deșteaptă

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.