Atunci când e vorba de petrecerea Anului Nou, românii pleacă în vacanță fie chiar înainte de Crăciun (zboruri care pleacă pe 24 decembrie) sau...

londraAtunci când e vorba de petrecerea Anului Nou, românii pleacă în vacanță fie chiar înainte de Crăciun (zboruri care pleacă pe 24 decembrie) sau chiar înainte de trecerea în următorul an (cu zboruri rezervate pentru plecare pe 29 decembrie). Indiferent de momentul plecării, românii revin din vacanță pe 4-5 ianuarie, la timp pentru a începe un nou an de muncă. Pentru cei care nu au ales încă destinația unde vor petrece noaptea dintre ani, tripsta a selectat șapte destinații care se potrivesc tuturor gusturilor.

Pentru cei cărora le place să petreacă schimbarea anului împreună cu o mulțime de persoane, destinațiile perfecte sunt  New York, Londra, Paris sau Berlin

1. New York își așteaptă vizitatorii cu tradiționala petrecere din Time Square care marchează Anul Nou. Anul acesta, un permis de acces la petrecere costă în jur de 300 de dolari și asigură accesul la numeroase locații – cluburi, baruri, restaurant, discoteci și evenimente care au loc în aer liber in Time Square. Biletul include și diverse feluri de mâncare și băuturi, care vor fi disponibile, pe parcursul nopții, la evenimentele din Time Square.

O opțiune alternativă este Silver Screen Festival, eveniment organizat de AMC constând în screening-uri de filme și seriale, condimentate cu un open bar și care costă o treime din prețul tichetului de access la petrecerea din Time Square (bilestul cel mai scump la eveniment costă 80 de dolari)

2. Londra așteaptă la rândul său turiști alături de care să întâmpine Anul Nou, marcat de Big Ben și de uimitoarele focuri de artificii care iluminează cerul de deasupra Tamisei. Așteptarea și trecerea în anul nou sunt marcate și cu o paradă dedicată, dar și cu numeroase petreceri

3. Daca-ți place vinul spumos, “bon ton” și urările vesele de “Bonne Annees!”, atunci e clar că trebuie să mergi la  Paris!  Pentru noaptea dintre ani, Parisul așteaptă turiștii cu vinuri spumoase, vin fiert și cidru, bomboane ambalate festiv și tot  soiul de alte prăjituri, dar și cu pocnitori și focuri de artificii care întrețin petrecerile din aer liber și atmosfera festivă.

Dacă vrei să ai parte de o petrecere reușită, poți merge pe Champs-Elysées, la Moulin Rouge, sau poți marca Anul Nou cu o croazieră și o cină pe bateaux mouches.

4. Berlinul a devenit în ultima perioadă o destinație “to go” pentru turiștii români, capital germană meritând să fie luată în calcul și atunci când e vorba de petrecerea Anului Nou.

Există o serie de evenimente în Berlin în noaptea dintre ani, astfel încât poți alege să petreci alături de toată lumea în Alexanderpladtz, să dansezi dezlănțuit dintr-un an în altul la  Umspannwerk sau să treci în anul nou la Spreegalerie, un mix de arhitectura industrial și design modern.

Să petreci Anul Nou în același timp cu toată lumea poate să-ți placă, dar, pe de altă parte, s-ar putea să vrei să le-o iei tuturor înainte, măcar cu câteva ore. În cazul acesta, Singapore, Sydney sau Tokyo sunt destinațiile cele mai bune.

5. Singapore este una dintre cele mai cosmopolite destinații asiatice și, de Anul Nou, le oferă turiștilor faimoasele artificii din Marina Bay Sands și o multitudine de opțiuni de petreceri, inclusiv petrecerea de 12 ore de pe Siloso Beach Party, care te trimite dansând în noul an

6. Sydney primește Anul Nou cu renumitele artificii din Darling Harbour, unele dintre cele mai cunoscute din lume. Dacă te tentează să petreci Anul Nou în metropola australiană, asigură-te că găsești cel mai bun loc pentru a urmări artificiile

7. Anul Nou (shogatsu) este una dintre cele mai importante sărbători nipone. Experiența trecerii dintr-un an în altul în Japonia este extraordinară, deși numeroase atracții turistice, magazine și restaurant sunt închise în această perioadă. Însă, dacă mergi la Tokyo pentru a-I spune la revedere lui 2014 și a începe 2015, vei avea o experiență cu o puternică component spiritual legată de Anul Nou, în special dacă te alături mulțimii care face  hatsumode – prima vizită a anului la un templu.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.