Americanii de la HP au prezentat recent cel mai nou laptop din portofoliu, EliteBook Folio 1020, un gadget cu un design atrăgător, mai uşor...
hp eliteAmericanii de la HP au prezentat recent cel mai nou laptop din portofoliu, EliteBook Folio 1020, un gadget cu un design atrăgător, mai uşor şi mai subţire decât MacBook Air-ul celor de la Apple.

EliteBook Folio 1020 este un device ce funcţionează pe baza sistemului de operare Windows 8 şi este dedicat, în special, oamenilor de afaceri care au nevoie de un gadget rapid şi puternic, dar care să fie, în acelaşi timp, atractiv şi uşor.

Cel mai nou laptop al HP beneficiază şi de un cititor pentru amprente, pentru o securitate sporită a informaţiilor, gadgetul trecând, totodată, printr-o serie de teste destul de solicitante care i-au verificat rezistenţa la şocuri.

EliteBook Folio oferă 8 GB de RAM, un SSD ce variază între 128 GB şi 256 GB, are un procesor Core M şi este echipat cu o baterie ce oferă o durată de viaţă de 9 ore.

Device-ul vine pe piaţă în două variante, numai una fiind mai uşoară decât MacBook Air. Ediţia standard a lui EliteBook Folio 1020 este mai grea, are un display de 12,5 inci, 1080 pixeli, şi poate primi un update care să-i permită un ecran touch.

EliteBook Folio 1020 Special Edition este mai uşor, cântărind doar un kilogram, iar carcasa este realizată din fibră de carbon şi un aliaj din magneziu şi litiu. Acest model are un ecran de 12,5 inci quad HD, dar nu permite şi opţiunea de touch.

Potrivit oficialilor HP, ediţia standard va fi disponibilă din luna februarie 2015, ediţia specială urmând să intre pe piaţă din luna aprilie a anului viitor.

Deşi HP nu a comunicat şi preţurile celor două modele, există voci din piaţă care sunt de părere că noile laptopuri vor fi ceva mai scumpe decât un MacBook Air (retailerii din România vând un Air la un preţ de circa 4.500 de lei).

hp elite2

hp elite1

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.