Am avut norocul ca, recent, să îmi ajungă pe mână o imprimantă L800 de la Epson și uite așa mi-am reînnoit aproape toate albumele...

l800-507x380-Am avut norocul ca, recent, să îmi ajungă pe mână o imprimantă L800 de la Epson și uite așa mi-am reînnoit aproape toate albumele foto din ultimii 2 ani. În 10 minute am reușit să îi instalez driverele, iar apoi au început să curgă pozele. În câteva ore am umplut 3 albume foto. Simplu, nu?

Modelul L800 de la Espon a fost lansat în urmă cu doi ani și a fost un adevărat succes de piață. Epson a anunțat că a înregistrat în cei 2 ani de la momentul lansării un volum de peste 1.400 de unități vândute. În plus, lucurul care mi s-a părut cel mai intereant a fost faptul că această imprimantă oferă un cost pe fotografie foarte scăzut, fiind echipată cu tehnologia Epson cu cap de listare Micro Piezo, ce oferă rezistenţă, calitate şi fiabilitate fără egal.

Am selectat mai întâi un calup de circa 100 de fotografii, iar apoi am început să le listez. A4, 10×15, 9×13. Mă așteptam ca toate cartușele (care erau, deja, aproape goale) să cedeze, însă am rămas plăcut surpins că deși am printat pe coli superglossy și glossy, tușul nu a cedat.

Am aflat că, nouă, impimanta vine echipată  cu un set de şase sticle individuale de cerneală Epson, de câte 70 ml fiecare – negru, cyan, magenta, galben, light cyan şi light magenta – oferindu-vă un raport calitate/preţ foarte bun. Altfel spus, fiecare set de sticle de cerneală de mare capacitate poate lista până la 1.800 de fotografii de 10 x 15 cm, de înaltă calitate, oferind un cost foarte scăzut per fotografie.

Diferit față de alte imprimante, la L800 cartuşul de cerneală de mare capacitate este complet integrat în imprimantă, astfel încât vă puteţi bucura de o listare color fiabilă, fără murdăria sau complicaţiile pe care le presupun alte sisteme de cartuşe de cerneală.

Pozele scoase cu L800 m-au transpus pentru puțin timp în locurile pe care le-am vizitat în ulimele concedii. Culorile imprimate sunt vibrante, realiste, însă mai rămâne de văzut cât de durabile sunt fotografiile. Altfel spus, crearea de albume foto digitale, personalizate poate fi realizată cu uşurinţă listând direct pe CD-uri/DVD-uri şi, datorită vitezelor de listare ridicate, puteţi produce o fotografie de 10 × 15 cm în numai 12-15 secunde.

În final, pot să vă spun că L800 este primul sistem Epson cu cartuşe de cerneală integrate, care vă permite să vă bucuraţi de printuri de înaltă calitate ale fotografiilor la un cost foarte scăzut.

SPECIFICAŢII

TEHNICĂ

Metodă de imprimare On-demand inkjet (Piezo electric)
Configuraţie duze 90 Nozzles Black, 90 Nozzles per Color
Mărime minimă a picăturilor 1,5 pl
Tehnologie cerneală Dye Ink
Rezoluţie imprimare 5.760 x 1.440 DPI
Randament Consumer

VITEZĂ

Viteză de imprimare 12 Seconds per 10 x 15 cm photo (Epson Premium Glossy Photo Paper), 38 Pages/min Color (plain paper 75 g/m²), 37 Pages/min Monochrome (plain paper 75 g/m²)
Culori Light Magenta, Magenta, Yellow, Light Cyan, Cyan, Black

SPECIFICAŢII HÂRTIE ŞI SENZORI

Numărul tăvilor de hârtie 1
Formate hârtie A4, A5, A6, B5, C6 (Envelope), DL (Envelope), No. 10 (Envelope), Letter, 9 x 13 cm, 10 x 15 cm, 13 x 18 cm, 16:9, Legal
Duplex Manual
Capacitate tavă hârtie 120 Sheets Standard
Prelucrare suporturi Auto Sheet Feeder, Borderless print, CD / DVD

GENERAL

Consum de energie ENERGY STAR® qualified all-in-one, 1,2 Watt (sleep mode), 13 Watt (printing)
Tensiune de alimentare AC 220 V – 240 V,50 Hz – 60 Hz
Dimensiuni produs 537‎ x 289 x 188 mm (Width x Depth x Height)
Greutate 6,2 kg
Nivel sonor 5,2 B (A) with Epson Premium Glossy Photo Paper / Photo RPM mode – 39 dB (A) with Epson Premium Glossy Photo Paper / Photo RPM mode
Sisteme operative compatibile Mac OS 10.5.8 or later (requires download of driver from Epson website), Windows 7, Windows Vista, Windows XP, Windows XP x64
Software încorporat Epson Easy Photo Print, Epson Print CD
Conexiuni USB
Alimentare cu energie 220V, 240V
Volum de livrat Power cable, Setup guide, Software (CD), Warranty Documents

ALTELE

Garanţie 12 Luni Retur în service, 3.000 Pagini

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.