Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii (ANIS) va organiza la București, în data de 4 martie 2015, prima ediție a Conferinței Make...
gadget-IT-internet-technology-450x300Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii (ANIS) va organiza la București, în data de 4 martie 2015, prima ediție a Conferinței Make Open Source Software – MOSS 2015, eveniment dedicat dezvoltatorilor de software open source.

Companiile de software interesate de parciparea la acest eveniment, cât şi specialiştii open source, se pot înscrie pentru a fi prezenţi pe scena evenimentului cu prezentări despre cele mai noi trenduri pe site-ul www.mossconf.ro, până pe 9 decembrie anul curent.

Potrivit oficialilor ANIS, comitetul tehnic al conferinței va evalua propunerile primite, în funcție de gradul de noutate a informațiilor trimise, aplicabilitatea practică și impactul de business al soluțiilor prezentate.

ANIS în 2014: Peste 75 de produse și companii listate în platforma Romanian Software Index

„Ideea organizării evenimentului a venit ca răspuns la interesul manifestat de companii de a încuraja schimbul de experiență între specialiști și dezvoltarea de bune practici în interiorul industriei. Prin intermediul conferinței, vrem să oferim posibilitatea celor care lucrează pe tehnologii open source să interacționeze direct și să prezinte proiectele în care sunt implicați. Ne propunem  ca MOSS  să devină o conferință cu tradiție pentru toți cei interesați de tehnologii open-source”, spune Valerica Dragomir, Director executiv ANIS.

Conferința va include două segmente principale – Embedded & Mobile Systems și respectiv Cloud Solutions. Subiectele și proiectele pe care organizatorii le propun pentru abordare vizează dezvoltarea de aplicații mobile, aplicații pentru echipamente hardware (embedded), implementare automată la scară largă, design cât și realizarea de soluții hibride în cloud, monitorizare de aplicații în cloud.

ANIS dezvoltă o platformă de promovare a companiilor locale de software și servicii IT

Peste 100 de persoane – dezvoltatori, manageri de echipe sau proiecte, studenți si profesori interesați de tehnologiile open source sunt aşteptaţi să participe la acest eveniment. Programul final al MOSS 2015 va fi anunțat în luna ianuarie a anului viitor, odată cu punerea în vânzare a biletelor.

ANIS reprezintă interesele companiilor IT românești și sprijină dezvoltarea industriei românești de software și servicii și creșterea atât a companiilor implicate în proiecte de externalizare, cât și a celor care generează proprietate intelectuală, prin crearea de produse.

Certificări ANIS pentru testerii din companiile software

Asociația a fost înființată în 1998 și numară în prezent aproximativ 100 de membri, care includ companii cu capital românesc sau strain, mici sau mulținationale, cu sedii în toate marile centre IT din țară, ceea ce asigură asociației reprezentativitate la nivel național.

Business Trends – Monica Ene-Pietroșanu, ANIS: oportunitățile reale ale țării noastre sunt în zona de inovare, de dezvoltare de proprietate intelectuală

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *