Până la finalul anului în curs, circa 3 miliarde de persoane din întreaga lume vor avea acces la internet, reiese dintr-un raport al International...
InternetPână la finalul anului în curs, circa 3 miliarde de persoane din întreaga lume vor avea acces la internet, reiese dintr-un raport al International Telecommunications Union (ITU) citat de Popular Science. Acest număr reprezintă un plus de 6,6 procente comparativ cu anul anterior.

Însă nu toate ţările din lume au acelaşi ritm de adoptare a internetului. Ţările în curs de dezvoltare raportează o rată de adopţie a internetului destul de accelerată, ajungând în acest an la 8,7%, aproximativ două treimi dintre utilizatorii de internet fiind din aceste zone. Rata mai rapidă de penetrare a internetului se datorează mai ales nivelului scăzut raportat de ţările mai puţin dezvoltate.

În timp ce 78,3% din populaţia ţărilor dezvoltate navighează pe internet, în lumea în curs de dezvoltare, circa 32,4% dintre utilizatori şi doar 8% dintre cei din ţările cele mai puţin dezvoltate au acces la o conexiune de internet.

itu-internet-penetrationZonele rurale, mai ales, se numără printre cele care au cel mai mic grad de penetrare a internetului, şi doar 10% dintre oficiile poştale din întrega lume oferă posibilitatea conexiunilor la internet. Dacă s-ar reuşi o majorare până la 45%, ar însemna ca o treime dintre zonele rurale să aibă măcar o şansă de a accesa internetul.

În acelaşi timp, acoperirea broadband a operatorilor de telefonie mobilă printre putere şi în ţările în curs de dezvoltare. În Africa, spre exemplu, reta de penetrare a broadband-ului a crescut cu aproape 20 de procente în 2014, comparativ cu sub 2% în urmă cu patru ani.

În ciuda îmbunătăţirilor reţelelor de internet şi a acoperirii tot mai mari, nu trebuie să uităm că sunt încă 4,3 miliarde de persoane care nu au acces la internet, iar 90% dintre acestea trăiesc în ţări în curs de dezvoltare.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.