Potrivit Accace, una dintre principalele companii de externalizare și consultanță de afaceri din Europa Centrală și de Est, piața locală de externalizare a serviciilor...
businessPotrivit Accace, una dintre principalele companii de externalizare și consultanță de afaceri din Europa Centrală și de Est, piața locală de externalizare a serviciilor de contabilitate și salarizare a înregistrat creșteri în 2014, atât în ceea ce privește cererea, cât și din punct de vedere al dimensiunii companiilor care apelează la aceste servicii.

Această tendință va continua și anul viitor, în special în cazul companiilor din domeniul IT, în agricultură și retail, acestea numărându-se printre industriile cele mai preocupate de reducerea costurilor operaționale în 2015.

De altfel, confidențialitatea datelor și reducerea costurilor operaționale se numără printre principalele beneficii pentru care organizațiile din IT, agricultură și retail aleg să externalizeze serviciile de salarizare către o companie specializată.

Însă atunci când vine vorba despre externalizarea serviciilor de contabilitate, avantajele sunt ușor diferite de la o industrie la alta. Astfel, în timp ce în agricultură această practică reprezintă doar o externalizare a riscului aferent, pentru altele, cum ar fi retailul, externalizarea serviciilor de contabilitate reprezintă o reducere semnificativă a timpului petrecut pentru introducerea de date contabile și procesarea acestora, în timp ce companiile din IT apelează la aceste servicii deoarece preferă să se concentreze pe core-business și să externalizeze tot ceea ce nu se încadrează în această categorie.

Noi tendințe pe piața serviciilor de salarizare și contabilitate

În 2015, un element de noutate în zona de salarizare va consta în posibilitatea de a accesa online și de pe dispozitivele mobile fluturașii de salariu sau foile de pontaj, precum și rapoartele de salarizare ale managerilor. Similar, o nouă tendință pe piața de contabilitate va fi creșterea gradului de digitalizare și automatizare a introducerii de date, serviciu care va intra în portofoliul Accace începând cu anul viitor.

„Suntem pregătiți din punct de vedere tehnologic pentru a ne alinia tendințelor anului 2015 și suntem dispuși să investim în această activitate de pionierat, în special în ceea ce privește contabilitatea. Accace va încerca să schimbe percepția asupra acestui serviciu și să o ducă la următorul nivel, cel digital”, a explicat Bogdan Badea, Managing Director Accace în România.

În ceea ce privește resursele umane specializate, reprezentantul Accace spune că, în momentul de față, în România putem vorbi despre o piață dinamică, cu multe proiecte pe zona financiar-contabilă, o posibilă rețetă a succesului în carieră putând fi o analiză amănunțită a oportunităților întâlnite.

De la începutul anului, Accace a recrutat cu succes 9 contabili cu diferite niveluri de experiență și plănuiește să ajungă la o echipă locală formată din peste 30 de angajați până la sfârșitul anului,  iar pentru primele 9 luni din 2014, compania a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri de 30%.

Cu o experiență vastă în externalizare și consultanță în regiunea Europei Centrale și de Est, Accace oferă în prezent aceste servicii și la nivel mondial, atât prin intermediul birourilor din România, Republica Cehă, Germania, Ungaria, Polonia, Slovacia, Ucraina şi Marea Britanie, precum şi în alte 12 ţări prin partenerii săi stabili, respectiv în Austria, Brazilia, Bulgaria, Croaţia, China, India, Luxemburg, Olanda, Rusia, Serbia, Slovenia şi SUA.  Compania are o cifră de afaceri anuală la nivel de grup de peste 9 milioane de euro.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.