La finalul lunii noiembrie, Coresi Shopping Resort din Brașov este construit în proporţie de 75%. Cu un buget de investiţii de 60 de milioane...

Fatada_CoresiLa finalul lunii noiembrie, Coresi Shopping Resort din Brașov este construit în proporţie de 75%. Cu un buget de investiţii de 60 de milioane de euro, Immochan România, dezvoltatorul proiectului Coresi Shopping, susține că pragul complexului va fi trecut nu doar de locuitorii Brașovului, ci și de locuitorii întreagii regiuni.

Supranumit viitorul „Centru al Atracției”, Coresi Shopping Resort va deveni în scurt timp de la deschiderea către public o destinație de shopping preferată de brașoveni prin oferta de branduri cunoscute (H&M, hipermarket-ul Auchan, cel mai mare din Transilvania,  iStyle (Apple), Premium Reseller, Office Shoes, Inditex, Kenvelo, Flanco, Decimas, Sabrini, Yves Rocher, TUI Travel, Arsis – Vodafone, Inmedio şi Sensiblu). Galeria comercială se desfășoară pe o suprafață de 32.000 mp şi o lungime de 650 metri, 10% din galerie fiind destinată zonei de food court.

Zona de food-court, una dintre ancorele principale ale Coresi, reprezintă peste 10% din suprafața totală a galeriei comerciale, cu 3.500 mp și 1.300 locuri la mese. Zonele de fast-food, slow-food, bar și lounge au fost gândite pentru crearea unei atmosfere în care clienții să se regăsească oricare ar fi așteptările lor. Pentru a întregi experienţa vizitatorilor, Coresi va amenaja platforma din faţa centrului comercial, astfel încât în timpul sezonului cald va cuprinde terasele restaurantelor găzduite la interior, clienţii având vedere spre Tâmpa, muntele emblematic al Braşovului.

Fiind o destinație unică de divertisment și de petrecere a timpului liber, Coresi Shopping Resort va include un centru de distracţii interior şi o zonă de cinema, cu o suprafaţă de 3.200 mp pentru opt săli digitale, în mare parte multifuncţionale, care vor putea fi transformate în săli de conferinţe, de teatru sau de recepţie.

Ca un susținător al vieții culturale a Brasovului, în cadrul Coresi au fost gândite, special pentru vizitatori, patru piaţete care vor purta nume distincte. Una dintre ele va fi dedicată evenimentelor de tip concerte sau piese de teatru. Mai mult, în toată zona centrului comercial există zone de lounge, mici spaţii de odihnă dedicate vizitatorilor.

Inspirat de tradițiile Brașovului, Coresi Shopping Resort va avea o zonă dedicată artizanilor orașului (sticlari, pielari, bijutieri, olari sau producători de arme). Astfel că, pe esplanada din faţa centrului comercial, de dimensiunile unui teren de fotbal, vor fi ridicate cabane utilate, cu suprafeţe între 9-12 mp, și care vor găzdui atelierele artizanilor locali.

Recent, Immochan România, dezvoltatorul proiectului Coresi Shopping, a inițiat un amplu proces de susținere a vieții culturale și a tradițiilor Brașovului. După implicarea într-o serie de evenimente anterioare, Festivalul „Romanian Music Awards”, „Stand-up Fest” și „Dracula Film Festival”, Coresi Shopping Resort mai face un pas înainte. De data aceasta, în direcția susținerii „Festivalului de Dramaturgie Contemporană” din Brașov, aflat în acest an la cea de-a XXV-a ediție.

„Coresi aduce în România conceptul unic de Shopping Resort, o noțiune care desemnează destinația în care vizitatorii au parte de experiențe memorabile printr-un mix unic de divertisment, petrecere a timpului liber, mișcare și cumpărături. Cum Brașovul și-a construit identitatea tocmai prin îmbinarea acestor ingrediente unice, la care liantul este tradiția și istoria orașului, vom aduce mereu Coresi în inima celor mai importante manifestări culturale și de petrecere a timpului liber din Brașov”

Raluca Crișan, Director de Marketing Immochan România

Coresi Shopping Resort a rezervat spectatorilor, în fiecare seara a Festivalului, câte un moment dedicat. La intrarea în sala de teatru, într-o ambianță plăcută, inedită, specifică spiritului Coresi, înainte de începerea piesei de teatru, aceștia vor fi întâmpinați cu un moment artistic inedit.

Astfel, luni, 24 noiembrie, în deschiderea Festivalului, în intervalul 18:20 – 19:00, spectatorii se vor putea bucura de un moment artistic muzical de saxofon și clape. Marţi, 25 noiembrie, între orele 18:20 – 19:00,  spectatorii vor putea asista la un recital muzical de flaut și clape. În cea de-a treia zi, miercuri, 26 noiembrie, în intervalul 18:20 – 19:00, iubitorii de cultură brașoveni vor putea asista la un recital de chitară, în vreme ce joi, 27 noiembrie, la un recital inedit de saxofon și clape desfășurat în intervalul 19:20 – 20:00. În ultimele 3 zile ale festivalului, spectatorii vor avea parte de câte un recital de chitară, vineri, 28 noiembrie, în intervalul 19:20 – 20:00 și de flaut și clape, sâmbătă, 29 noiembrie, în intervalul 19:20 – 20:00. În seara de duminică, dedicată Galei, în intervalul 18:20 – 19:00, spectatorii vor putea urmări un recital de harpă.

Festivalul de Dramaturgie Contemporană se deschide astăzi oficial către public, fiind un eveniment cu tradiție în Brașov și o inițiativă a Teatrului Sică Alexandrescu. Festivalul este o manifestare importantă pentru brașoveni fiind singurul cu specific din România dedicat în exclusivitate dramaturgiei comtemporane. În cadrul festivalului, au loc numeroase spectacole de teatru, dezbateri teoretice cu privire la piesele puse în scenă, lansări de carte și se acordă numeroase premii participanților.

„Implicarea Coresi în Festivalul de Dramaturgie Contemporanta, dar și în restul activităților culturale de până acum, precum și în cele viitoare, vine din dorința noastră de a contribui în mod susținut la acele manifestări menite să îmbogățească viața culturală a Brașovului și să diversifice posibilitățile de petrecere a timpului liber și de educație prin cultură a brașovenilor. Obiectivul Coresi Shopping Resort, ca viitor centru al atracției, este să devină atât o alternativă pe piața locală de retail, cât și, un spațiu al distracției, al culturii și al momentelor memorabile de zi cu zi”

Raluca Crișan, Director de Marketing Immochan România

Coresi Shopping Resort a fost sponsorul principal al celei de-a doua editii a festivalului Stand’Up Fest, desfasurat la Centrul Cultural Reduta, în perioada 26-29 septembrie 2014. Evenimentul, care a adus pe scenă numeroși comici români consacrați, dar și debutanți înscriși în competiție, s-a desfășurat într-un ropot continuu de aplauze și hohote de ras, atmosferă care a coincis întocmai cu sloganul Coresi – “bucurie zi de zi”!

Implicarea activă a Coresi Shopping Resort în peisajul cultural brașovean a continuat cu Dracula Film Festival, unde au fost așteptați cinefilii brașoveni pasionați de pelicule horror și fantastice. Evenimentul a reunit realizări românești și internaționale și s-a desfășurat la Teatrul Dramatic Sica Alexandrescu, Cinemateca Patria și Club Rockstadt, in perioada 1 – 5 octombrie 2014.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.