Telefoanele publice din New York ar putea deveni istorie odată ce se concretizează unul dintre cele mai mari experimente care vizează introducerea traficului de...
linknycTelefoanele publice din New York ar putea deveni istorie odată ce se concretizează unul dintre cele mai mari experimente care vizează introducerea traficului de internet gratuit în întreg oraşul.

Un nou plan urbanistic al metropolei, denumit sugestiv LinkNYC, are în plan înlocuirea telefoanelor publice cu console WiFi care le vor oferi cetăţenilor internet gratuit, 24/7. Noile structuri vor avea şi un telefon pentru apeluri locale, tot în mod gratuit (inclusiv pentru serviciile de urgenţă), o staţie de încărcare pentru telefoane mobile şi un touchscreen pe care utilizatorii vor putea accesa site-urile autorităţilor din oraş sau indicaţii de transport şi hărţi.

Potrivit informaţiilor The Verge, proiectul LinkNYC va fi finanţat în totalitate prin venituri din publicitate, pentru construcţia stâlpilor şi a consolelor nefiind luat niciun dolar din bugetul local. În plus, autorităţile estimează ca proiectul să aducă venituri de peste o jumătate de miliard de dolari în următorii 12 ani.

Travel trends: Oficiul pentru turism din New York, oferte pentru atragerea turiştilor de iarnă

Planul autorităţilor este ca structurile să fie funcţionale până în a doua jumătate a lui 2015, scopul final fiind acela de a avea în New York circa 10.000 de astfel de legături.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.