Am crezut că nu vom mai vedea vreodată un device sub brandul Nokia, mai ales după ce Microsoft a decis să renunţe la sintagmă...
Nokia N1Am crezut că nu vom mai vedea vreodată un device sub brandul Nokia, mai ales după ce Microsoft a decis să renunţe la sintagmă şi să comercializeze viitoarele smartphone-uri doar sub umbrela proprie.

Însă avem o surpriză plăcută, credem noi! Nokia a înlăturat azi vălul îndoielii şi a prezentat prima tabletă cu Android din portofoliu, un gadget cu ecran de 7,9 inci, susţinută de un procesor de 2,3 GHz.

Nokia N1, denumirea celui mai nou gadget al Nokia, are şi o cameră principală de 8 megapixeli, ajutată de una frontală de 5 megapixeli, precum şi o memorie internă de 32 GB. Deşi rulează Android, tableta are preinstalat Z Launcher UI (un launcher Android dezvoltat de una dintre diviziile Nokia care nu au făcut parte din înţelegerea cu Microsoft).

Noua tabletă a Nokia cântăreşte doar 300 de grame şi va intra pe pieţe rulând cea mai nouă variantă de Android – 5.0 sau Lollipop. Potrivit oficialilor companiei, preţul de pornire este de 249 de dolari, fără TVA.

Înainte de a-şi face intrarea la nivel internaţional, Nokia N1 va veni în China, la timp pentru sărbătorirea Anului Nou Chinezesc (19 feb. 2015). Urmtoarea piaţă vizată de companie se pare că va fi Rusia.

Aşteptăm cu mare interes noul device al Nokia, acum că finlandezii s-au “eliberat”, oarecum, de sub stăpânirea Microsoft şi sunt gata să revină pe piaţă.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.