Lokko, prima aplicație mobilă de curierat din sud-estul Europei bazată pe crowdsourcing, a fost distinsă cu marele premiu la categoria “Proiecte remarcabile și inovație...

lokko1_pagina principalaLokko, prima aplicație mobilă de curierat din sud-estul Europei bazată pe crowdsourcing, a fost distinsă cu marele premiu la categoria “Proiecte remarcabile și inovație în serviciile de curierat”, decernat în cadrul Galei “Romanian Courier Business Awards 2014”.

,,Este un premiu care ne onorează și care reprezintă o recunoaștere din partea industriei de curierat din Romania a faptului că piața are nevoie de un proiect inovativ – disruptiv cum este Lokko. E un succes de echipa, lucrăm cu IT-işti excepţionali, infrastructura iniţială de livrare a fost asigurată de către Sameday Courier, apoi s-au alăturat şi curieri ai altor companii în alte câteva oraşe din România.” a declarat antreprenorul Octavian Bădescu, fondator al Lokko şi al Sameday Courier. „Chiar dacă aplicaţia mobilă şi sistemul de management al comenzilor Lokko reprezintă un proiect aflat cu puţin înaintea vremurilor, mai ales în aceasta zonă a Europei, iată că atât piaţa, cât şi industria îl validează, iar acest lucru nu poate decât să confirme faptul că suntem în direcţia potrivită, la momentul potrivit.”, a completat Octavian Bădescu.

Pentru premiul acordat în această categorie a Galei – organizată de către GOVNET, cu sprijinul asociațiilor profesionale AOCR, ARMO și ARMAD – au mai fost nominalizate proiectele “DPD Predict” și “Plata cu cardul la livrare Cargus – Mastercard”.

Proiectul Lokko a fost dezvoltat în urma analizării unor tendințe observate de-a lungul celor 15 ani de experienţă ai antreprenorului Octavian Bădescu, în industria curieratului: “Este vorba despre tendințe precum reducerea corespondenței, creşterea comerțului online, creşterea necesităţii de a se livra imediat sau customizat, presiunea pe reducerea preţurilor, creşterea segmentului de livrări B2C, cu precădere pe zona de food delivery şamd. Din perspectiva nevoilor de curierat local, se observă deja o trecere de la livrări „same day” la livrări „same hour” şi „instant”, iar tehnologia favorizează o adresare în consecinţă.”, a afirmat Octavian Bădescu.

Lokko răspunde acestor tendinţe, asigurând gradul de flexibilitate impus de piaţă. Astfel, aplicaţia si sistemul aferent de management al comenzilor dispune de o serie de opţiuni complexe, multe dintre ele unice în lume: posibilitatea de alegere a intervalului orar de preluare şi livrare a coletului (dintr-o plajă de timp de 365 de zile pe an, şapte zile din şapte, 24 de ore din 24), opţiuni multiple de plată (SMS, card, bitcoin sau cash), monitorizarea în timp real a traseului curierului pe tot parcursul livrării, contactarea directă a acestuia atât de către expeditor, cât şi de către destinatar, confirmarea de primire in timp real. De asemenea, fiecare utilizator poate acorda un rating individual pentru curierul selectat.

Octavian Bădescu a precizat că investiţia în dezvoltarea aplicaţiei premiate valoreaza zeci de mii de euro. “În următorea perioada, Lokko va fi lansat şi pentru pieţele externe. Proiectul este deschis pentru toate firmele de curierat rapid si nu numai, cu capacităţi de livrare în aceeaşi zi, care vor să-şi maximizeze gradul de utilizare a capacităţii operaţionale”, a adăugat Octavian Bădescu.

Celălalt business din domeniul curieratului în care este implicat Octavian Bădescu, Sameday Courier – prima companie din ţară specializată în livrările în aceeaşi zi – , a fost, de asemenea, în competiţie pentru unul din premiile Galei “Romanian Courier Business Awards 2014”. Astfel, site-ul Sameday Courier a fost nominalizat, alături de cele operate de Cargus, Fan Courier  şi PrioriPost, la categoria “Cel mai bun website al unei companii de curierat”.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.