Toshiba anunță astăzi disponibilitatea Toshiba Cloud Client Manager (TCCM) – un serviciu de cloud ce permite companiilor de orice dimensiune să își gestioneze cu...

Toshiba Satellite Pro R50-BToshiba anunță astăzi disponibilitatea Toshiba Cloud Client Manager (TCCM) – un serviciu de cloud ce permite companiilor de orice dimensiune să își gestioneze cu ușurință dispozitivele mobile, oferind management complet al resurselor și instrumente cuprinzătoare ce asigură eficiență și conformitate. 

Disponibil acum, oferind module de patch management, inventariere, power management și distribuție a driverelor Toshiba, TCCM va aduce noi funcționalități la începutul anului 2015 prin adăugarea posibilității de gestionare a dispozitivelor mobile și backup-ul inteligent în Cloud. Modulele actuale TCCM vor fi prezentate la Gartner Symposium ITXPO în Barcelona în perioada 9 – 13 noiembrie 2014.

Utilizând un browser web standard, administratorii pot acum supraveghea și prelua controlul dispozitivelor IT, online, în timp real, fără necesitatea de a investi în servere, în software de management dedicat și fără a fi nevoie de expertiză tehnică avansată pentru instalare. TCCM este, de asemenea, scalabil pentru a crește și limitează cheltuielile operaționale, fiind un software folosit ca serviciu.

TCCM automatizează administrarea și suportul sistemelor care în alte condiții ar trebui supravegheate manual. Pentru companie, aceasta înseamnă un management mai agil prin intermediul unei singure interfețe grafice intuitive , ce poate fi accesată online – ajutând organizațiile să își pună în valoare dispozitivele, să le păstreze în siguranță și actualizate.

Patch management inteligent și responsiv

Având în vedere că patch-urile sunt lansate de către vânzătorii de software, funcția de patch management recunoaște automat necesitățile fiecărui echipament, în cadrul mai multor sisteme de operare și aplicații. Acest lucru permite aplicarea actualizărilor relevante, ceea ce reduce timpul de intervenție pentru ca toate dispozitivele endpoint ale companiei să fie în siguranță. Rezultatul este un nivel mai crescut de vizibilitate ce poate reduce cu ușurință riscurile și complexitatea. În plus, Toshiba software distribution oferă actualizări ale driverelor ce permit companiilor să își mențină dispozitivele Toshiba complet operaționale.

Inventar complet al dispozitivelor, într-o singură interfață

Organizațiile moderne utilizează dispozitive multiple, multe dintre ele aflate la distanță, acasă sau în birouri satelit. Deoarece laptopurile, Ultrabook™-urile și tabletele sunt bunuri semnificative, este important pentru companie să aibă acces la informații cuprinzătoare legate de toate dispozitivele din rețea. Instrumentul TCCM pentru inventarierea echipamentelor afișează toate dispozitivele din companie controlate prin TCCM, într-o interfață unică. De asemenea, permite utilizatorilor să detalieze informațiile despre software ale fiecărui dispozitiv gestionat. Acest lucru oferă o imagine de ansamblu importantă asupra tuturor echipamentelor și ajută compania cu informații cu privire la dispozitivele ce trebuie înlocuite.

Reducerea consumului de curent

Funcția de power management este concepută pentru a colecta informații despre consumul de curent zilnic sau pe oră, precum și emisiile de CO2 generate. Setările privind consumul pot fi monitorizate și prin intermediul unui plan de consum și setări de vârf de consum, care oferă o echilibrare inteligentă între alimentarea principală și baterie. Pe baza nivelurilor de utilizare, administratorii IT pot prelua controlul pentru a reduce consumul companiei, prin aplicarea unei setări specifice sau prin instalarea unui software de reducere a consumului pe fiecare echipament.

Caracteristici noi ce extind oferta TCCM

Începând cu anul 2015, TCCM va include caracteristici noi, modulele Cloud backup și Mobile Device Management (MDM), pentru a îmbunătăți nivelul de control pe care compania îl are asupra echipamentelor sale. Având în vedere faptul că astăzi datele reprezintă structura de bază a multor companii, este fundamental ca acestea să își protejeze toate înregistrările și documentele cu ajutorul sistemelor eficiente de backup. Cu TCCM, utilizatorii pot alege să folosească o funcție de Cloud backup automat. Aceasta le va păstra datele critice de business în siguranță, în cazul unei defecțiuni a sistemului, asigurând posibilitatea recuperării datelor, iar operațiunile vor putea fi reluate fără a le afecta afacerea.

Datorită unei mari varietăți de dispozitive folosite de companii, inclusiv telefoane inteligente și tablete, gestionarea echipamentelor mobile devine din ce în ce mai importantă. Modulul Toshiba Mobile Device Management (MDM) permite companiilor să creeze drepturi pentru profilurile de utilizator, permițând sau refuzând accesul la date și aplicații, după caz, și să aplice măsuri de securitate precum parole puternice, criptare, blocarea dispozitivului sau ștergerea datelor. Politicile și drepturile pot fi aplicate, iar aplicațiile de business pot fi instalate pe dispozitivului personal al utilizatorului, pentru ca politicile Bring Your Own Device (BYOD) să fie mai ușor de implementat.

Toshiba Cloud Client Manager este acum disponibil, iar caracteristicile suplimentare vor fi disponibile la începutul anului 2015.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.