Plantele verzi sunt unul dintre elementele cele mai importante ce pot reduce conţinutul de poluanţi dintr-o încăpere şi pot împrospăta aerul, potrivit Hornbach, unul...

HB - Plante purificatoarePlantele verzi sunt unul dintre elementele cele mai importante ce pot reduce conţinutul de poluanţi dintr-o încăpere şi pot împrospăta aerul, potrivit Hornbach, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de construcţii şi grădinărit.

”Plantele verzi ar trebui să fie nelipsite din orice casă, atât datorită aspectului, cât şi a beneficiilor pentru sănătatea locuitorilor. Astfel, studiile realizate în laborator arată că, într-o încăpere de 12 mp, o singură plantă mare poate reduce conţinutul de poluanţi cu 25%. Acesta este şi motivul pentru care am decis ca în luna noiembrie să organizăm, în toate magazinele Hornbach, expoziţii speciale unde vizitatorii pot admira şi cumpăra dintr-o varietate de 30 de specii de plante verzi şi pot afla detalii despre avantajele fiecăreia”

Mugurel Horia-Rusu, Directorul General al Hornbach

Plantele verzi acţionează ca aer condiţionat natural, influenţează umiditatea şi reduc zgomotul şi praful sau poluanţii din aer. Datorită lor locuitorii casei au un somn liniştit, un nivel de stres mai scăzut şi o capacitate de concentrare mai mare.

Capacitatea de ventilaţie diferă însă, în funcţie de mai mulţi factori, precum numărul de persoane, materialele de construcţii existente sau sistemele de ventilaţie.

”Varietatea de plante verzi este mare, însă românii preferă câteva specii. În top se află crinul păcii, urmat de feriga de ghiveci, iedera, calathea şi zamioculcas”, a adaugat Mugurel Horia-Rusu.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.