Noua Mazda2 introduce dotări în premieră în segmentul B. Mazda2 este primul model de clasă mică din lume echipat cu head-up display și vine și...

Noua_Mazda2Noua Mazda2 introduce dotări în premieră în segmentul B. Mazda2 este primul model de clasă mică din lume echipat cu head-up display și vine și cu o motorizare diesel SKYACTIV-D de 1,5 l complet nouă în gamă. Preţul de pornire al subcompactei în România este de 10.990 de euro (TVA inclus).

Noua Mazda2, cel mai nou model din gama constructorului japonez, introduce în premieră motorul diesel SKYACTIV-D de 1,5l cu un consum de doar 3,4 l/100km. Alături de consumul redus modelul prezintă noul sistem de conectivitate şi infotainment MZD Connect, care permite conectarea uşoară şi în siguranţă cu un smartphone, un interior mai spaţios şi sistemul i-stop în echiparea standard.

Noua Mazda2 intră într-un segment foarte competitiv, care deţine 22% din piaţa din Europa şi 25% din piaţa locală de autoturisme noi. Mezina gamei Mazda va sosi în România în prima parte a anului 2015 şi va avea un preţ de pornire de 10.990 de euro cu TVA inclus.

Design-ul noii Mazda2 este inspirat de limbajul Kodo, astfel că, pe lângă grila frontală specifică gamei, care se prelungeşte spre faruri, modelul are un aspect atletic şi oferă o senzaţie dinamică, inclusiv când staţionează. Cel mai mic model Mazda este, totodată, primul care introduce farurile cu sistem de iluminare cu 4 lămpi LED. Clienţii au la dispoziţie 10 culori din care două complet noi (Albastru Dynamic şi Roze Smoky) şi trei variante de jante: de aliaj de 15 şi 16 inci şi de oţel de 15 inci.

Interiorul este o combinaţie între ergonomie, spaţiu şi tehnologie. Şoferul şi pasagerul din faţă au la dispoziţie mai mult spaţiu în laterale, iar pasagerii din spate au mai mult loc pentru picioare şi în dreptul genunchilor. Deşi este un model de clasă B, pedalierul este poziţionat la fel de confortabil ca şi în cazul Mazda3, în special datorită mutării montanţilor A mai în spate, ceea ce, alături de repoziţionarea oglinzilor exterioare a crescut şi vizibilitatea şoferului. Tot la capitolul spaţiu punctează şi portbagajul, cu un volum de 280 de litri, cel mai mare din echiparea vreunei generaţii Mazda2.

 Mai multe detalii pe Auto Trends Magazine

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.