Skanska a inaugurat, ieri seară, prima clădire din Green Court Bucharest. 19 luni de muncă și 46 de milioane de euro au fost investiți...

Skanska - Green Court Bucharest (2)Skanska a inaugurat, ieri seară, prima clădire din Green Court Bucharest. 19 luni de muncă și 46 de milioane de euro au fost investiți pentru această etapă a proiectului, susțin dezvoltatorii.

Această fază a primei investiții Skanska în România include o clădire de birouri cu un spațiu închiriabil de 19.500 mp în 12 etaje deasupra solului, precum și parcarea subterană pentru primele două clădiri ale complexului. Clădirea A este în acest moment închiriată în procent de 90% companiilor Orange România și Schneider Electric România, care se vor muta până în primăvara anului 2015.

„Green Court Bucharest este primul nostru proiect pe piața din România și suntem foarte mândri de modul în care acesta s-a dezvoltat în ultimele luni. Aș dori să le mulțumesc chiriașilor noștri: Schneider Electric România și Orange România pentru încrederea și aprecierea oferite și sunt sigur că printre motivele pentru care au ales proiectul noastru s-a aflat și preocuparea noastră comună față oamenii care își vor petrece o parte substanțială din zi aici. Pe lângă faptul că încorporează cele mai bune tehnologii disponibile la momentul actual, Green Court Bucharest iese în evidență prin spațiile sale verzi, calde și adaptabile, care contribuie la fericirea și sănătatea angajaților și crează un climat pozitiv pentru lucrul în echipă, creativitate și productivitate”

Marcin Łapiński, Președintele Skanska Property România

Odată cu inaugurarea oficială a Clădiri A din Green Court Bucharest, Skanska lansează în România și conceptul original ”Workplaces by Skanska”.

„Am depus multă muncă în proiectul Green Court Bucharest și sunt foarte fericit că totul a decurs în conformitate cu planul nostru și finalizăm clădirea la timp, respectând promisiunile pe care le-am făcut în 2013. Acest succes este rezultatul angajamentului și dedicării echipei noastre energice de tineri ambițioși și profesioniști. Este un exemplu de proiect de succes și suntem încrezători că acesta va îndeplini toate dorințele chiriașilor noștri, începând de la spații de lucru eficiente și productive și până la un raport calitate-preț foarte bun”

Richard Burleigh, Președintele Skanska Construction România

Conceptul ”Workplaces by Skanska”

Conceptul este o inovație Skanska lansată și utilizată la nivel global din 2013, implementată acum și la Green Court Bucharest. Conceptul se bazează pe 4 principii de dezvoltare sustenabilă: mediul de lucru, localizarea, profitabilitatea chiriașilor și construcțiile verzi.

  • Skanska - Green Court Bucharest (1)Mediul de lucru: Obiectivul Skanska este acela de a crea medii de lucru excelente unde afacerile și oamenii pot prospera. Un mediu de lucru sănătos și inspirațional stimulează creativitatea și colaborarea, reflectă valorile companiilor și ajută la atragerea celor mai buni angajați. De aceea, toți cei care lucrează în Green Court Bucharest se vor putea bucura de o curte interioară cu numeroase spații verzi, zone de socializare cu conexiune Wi-Fi gratuită, potrivite pentru pauze sau sesiuni de lucru creative. În plus, vor avea la dispoziție vestiare, dușuri și facilități pentru bicicliști.
  • Localizarea: Skanska se dedică dezvoltării de spații care contribuie la dezvoltarea mediului urban, dar și spații în care oamenii să interacționeze cu clienții, colegii și comunitatea. Green Court Bucharest este situat pe Strada Gara Herăstrău, în zona Floreasca – Barbu Văcărescu, una dintre hub-urile de business din București cu cel mai mare potențial. Accesul ușor către centrul orașului și aeroport, precum și proximitatea față de mijloacele de transport în comun sunt o parte dintre avantajele acestei poziționări.
  • Profitabilitatea chiriașilor: Spațiile de lucru moderne și inovative contribuie la o productivitate mai mare a angajaților, la diminuarea perioadelor de concediu medical și oferă o flexibilitate sporită de a răspunde nevoilor viitoare. Fiabilitatea, reducerile de costuri și productivitatea sunt principalele caracteristici ale spațiilor de lucru din Green Court Bucharest. Chiriașii vor beneficia de spații personalizate, ușor de adaptat pentru nevoile viitoare, în care angajații lor vor fi mai fericiți și mai sănătoși.
  • Construcțiile verzi: Primul pas către sustenabilitate este reprezentat de construcțiile verzi și de aceea Skanska folosește tehnologii eficiente din punct de vedere al utilizării resurselor pentru clădiri mai confortabile, sănătoase și mai bine echipate, controlând în același timp riscurile creșterii costurilor. Green Court Bucharest nu face excepție, astfel că proiectul este contruit respectând principiile dezvoltării sustenabile, concept care se traduce în soluții inovative pentru reducerea impactului clădirii asupra mediului și de asemenea pentru reducerea costurilor operaționale ale clădirii.

Green Court Bucharest este dezvoltat folosind tehnologii verzi și soluții sustenabile cum ar fi fațada eficientă din punct de vedere energetic, aportul crescut de aer proaspăt pentru un mediu de lucru sănătos, sistemele de iluminat eficiente energetic, echipate cu senzori de mișcare și de intensitate sau stațiile de încărcare pentru mașinile electrice.

Proiectul va fi certificat LEED Gold și le va oferi chiriaşilor cel mai înalt grad de confort, unul dintre cele mai eficiente și versatile spații de lucru din București și standarde excelente de calitate.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.