Graph Geeks, studioul de arhitectură înfiinţat în 2014 ce are ca nucleu 3 tineri arhitecţi urbanişti şi un inginer contructor semnează proiectele de design...

casa_smiley (5)Graph Geeks, studioul de arhitectură înfiinţat în 2014 ce are ca nucleu 3 tineri arhitecţi urbanişti şi un inginer contructor semnează proiectele de design interior pentru artistul Smiley, prin reamenajarea interioară a casei, birourilor şi cafenelei acestuia.

Portofoliul Graph Geeks include proiecte specifice din domeniul arhitecturii, urbanismului şi design-ului, atât pentru birouri, spaţii comerciale şi proiecte rezidenţiale. Povestea Graph Geeks a început de pe băncile Universităţii de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu”, unde Andrei Dorobanţu, Radu Pervolovici şi Alexandru Alexandrescu au legat mai mult decât o relaţie de colegialitate, care s-a transformat ulterior într-un studio de arhitectură în cadrul căruia au reuşit să execute proiecte de anvergură, graţie profesionalismului dobândit de-a lungul timpului.

Unul din cele mai recente proiecte Graph Geeks constă în reamenajarea casei, birourilor şi cafenelei lui Smiley. ″La absolut toate proiectele fie că este vorba de casă, birouri sau cafenea Smiley ne-a dat libertate deplină. Ne-a indicat direcţia şi viziunea lui generală asupra spaţiului şi ne-am mai văzut doar la petrecerea de final. Este singura experienţa de acest gen întâlnită de noi până acum, în care beneficiarul să îţi acorde încredere totală, să înţeleagă că tu eşti expertul şi că este jobul tău să surprinzi, să realizezi un spaţiu cald şi primitor şi mai ales să nu îl încarci cu vizitele pe şantier. Încântarea este maximă în momentul în care pleci dintr-o locaţie în care nu există nici măcar tencuiala şi te întorci într-un spaţiu finalizat şi care reflectă exact viziunea pe care o aveai în minte. Din păcate tipul ăsta de colaborare este extrem de rară şi îi mulţumim pentru experienţaˮ, explica echipa Graph Geeks.

Casa unui artist boem

În ceea ce priveşte proiectul rezidenţial, provocarea a fost transformarea unei case în stare perfectă, dar cu un aer clasic, fără accente de culoare, monotonă şi fără viaţă, într-o casă cu un aer mediteranean, al unui artist boem. Astfel s-a intervenit la cromatica, texturi şi finisaje, pentru a schimba energia generală a spaţiului.

″Scopul nu a fost de a arunca tot şi a o lua de la capăt. Ne-am adaptat situaţiei şi am  eficientizat spaţiul cât mai bine. Astfel zona de luat masa a luat locul unui spaţiu anterior fără utilizare, iar spaţiul obţinut l-am transformat într-un podium în continuarea livingului. Jocul de înălţimi ne-a inspirat în a transforma living-ul într-un adevărat cinema. Am păstrat mobilierul de bucătărie şi uşile originale dar ne-am jucat schimbând cromatica, dându-le patina şi personalitate. Este o casă a constrastelor, între vintage şi ultramodern, între cald şi rece. Mobilierul folosit este o îmbinare a pieselor anterioare, pe de-o parte mobilierul comercializat de noi fabricat din materiale reciclate pentru a obţine look-ul vintage şi o singură piesă high-tech, şemineul care oferă impactul şi contrastul necesar pentru că amenajarea să fie completă″, adăugă echipă.

Birourile Hahaha Production

Pentru proiectul de birouri, o extindere a studiourilor celor de la HaHaHa Production, s-a dorit o combinaţie între aerul artistic al studiourilor şi sterilitatea specifică birourilor. Aşadar s-a urmărit o linie curată, o cromatică neutră cu accente punctuale de culoare şi o căldură dată de textura de lemn a mobilierului şi a luminii ambientale de factură caldă. Condiţionările spaţiale şi obligativitatea de a compartimenta spaţiul au condus la proiectarea unui mobiler special pentru nevoile celor de la HaHaHa. Astfel spaţiul reflectă profesionalismul celor din echipa de management, funcţionalitatea unui spaţiu de birouri care trebuie să deservească mai multe departamente şi este obiectivul final şi capătul de perspectiva potrivit al unui hol psihedelic pe care l-am regândit pentru zona de studiouri.

Sala de repetiţii

“Proiectul Sala de repetiţii a plecat de la o joacă. Am văzut spaţiul întâmplător împreună cu Andrei (Smiley) şi şi-a dorit să-i evidenţieze potenţialul fie printr-o sală de evenimente, o sală de concerte sau o cafenea. Astfel s-a conturat idea de a face o sală de repeţii deschisă oricui are plăcerea de a bea o cafea sau de a lua micul dejun şi de a asculta artişti reprezentativi pentru studiourile HaHaHa repetând pentru concerte sau melodii noi nelansate. Spaţiul are o poveste extrem de interesantă, întrucât ar fi trebuit să fie sala în care Nicolae Ceauşescu îşi sărbătorea revelionul din 1989. Vă puteţi imagina ce am găsit acolo. Primul pas a fost să decopertam tot, furnirul de pe pereţi, tavanele false şi gipsul carton adăugat ulterior. Astfel am descoperit betonul şi beton a rămas. Proiectul este încă în lucru, adăugă Graph Geeks.

Astfel, în curând, HaHaHa Production îşi deschide uşile publicului larg şi le oferă posibilitatea de a vedea fenomenul de creaţie şi de câtă muncă este nevoie pentru a ajunge la performanţă.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *