Potrivit analiştilor Gartner citaţi de The Guardian, în 2018 numărul imprimantelor 3D vândute va creşte exponenţial faţă de ceea ce se întâmplă acum pe...
3d-printerPotrivit analiştilor Gartner citaţi de The Guardian, în 2018 numărul imprimantelor 3D vândute va creşte exponenţial faţă de ceea ce se întâmplă acum pe acest segment de piaţă.

Însă, chiar şi cu o rată de creştere mai mare a acestui segment, imprimantele 3D vor rămâne un produs de nişă, livrările fiind estimate să ajungă la 2,3  milioane de unităţi în următorii 4 ani.

Analiştii de profil oferă diferite versiuni ale capacităţii acestei pieţe. În timp ce Gartner estimează că valoarea pieţei de imprimante 3D va fi de 13,4 miliarde de dolari în 2018, analiştii de CCS Insight sunt de părere că în următorii 4 ani, piaţa 3D va fi de doar 4,8 miliarde de dolari.

New trends: printare 3D direct din Adobe Photoshop

În plus, potrivit Gartner, segmentul imprimantelor 3D destinate consumatorilor individuali ar urma să crească de 10 ori în următoarea perioadă, valoarea achiziţiilor fiind estimată la 850.000 de dolari.

“Consumatorii vor cumpăra acest gen de imprimante doar dacă vor vedea clar o metodă de a le utilize. Pentru a le face atractive masei largi de consumatori, producătorii trebuie să schimbe percepţia că imprimantele 3D sunt doar amuzante şi să creeze o cerere sustenabilă pentru ele”, spun rivalii de la CCS.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.