BenQ lansează pe piaţa din România soluţiile pentru proiecţie wireless create pentru toate mediile de utilizare: acasă, la birou sau la şcoală. Printre soluţii se numără...

Kit WDP01+W1080STBenQ lansează pe piaţa din România soluţiile pentru proiecţie wireless create pentru toate mediile de utilizare: acasă, la birou sau la şcoală. Printre soluţii se numără noua generaţie de kit-uri wireless Full HD care te ajută să instalezi acasă, fără ajutorul unui specialist, un sistem home cinema în orice cameră din casă, sau chiar pe terasă, fără să mai ai în aceeaşi încăpere media playerul şi proiectorul. Totodată, BenQ lansează şi adaptorul HDMI Wi-Fi Qcast şi kit-ul Quick Wireless Connection.

Adaptorul Qcast este compatibil cu dispozitive inteligente echipate cu NFC, fiind astfel potrivit atât pentru sălile de clasă, business, cât şi pentru acasă. Noile accesorii care compun soluţiile de proiecţie wireless sunt compatibile cu cele mai multe dintre sistemele de operare disponibile pe piaţă: notebook/PC (Windows, Mac) sau smartphone-uri și tablete (iOS, Android).

Kit Wireless Full HD pentru cinema fără cabluri şi uşor de instalat

 • Transmisie video Full HD necomprimată la 1080p
 • Posibilitatea de transmisie fluidă dintr-o cameră în cealaltă, chiar şi când proiectorul se află la o distanţă de 30 de metri* de sursa de semnal
 • Lăţime de bandă de 145Mbps cu patru antene
 • Tehnologie DFS Anti-Interference pentru reducerea interferenţelor cu alte semnale wireless
 • Sunet audio digital pe 5.1 canale prin HDMI 1.4a

Qcast HDMINoul kit Wireless Full HD BenQ este soluţia care transformă orice cameră din casă într-un centru de divertisment pentru redarea de filme sau jocuri. Kitul îţi permite instalarea proiectorului fără a mai avea nevoie de cabluri de conectare sau de reamenajarea spaţiului.

Format dintr-un transmiţător şi dintr-un receptor, acesta oferă o acoperire de până la 30 de metri și dispune de tehnologie care diminuează interferenţa printr-un mecanism de selecţie dinamică a frecvenţelor de emisie – recepţie: Dynamic Frequency Selection (DFS). Filmele sau jocurile sunt transmise fluid, fără latenţă, cu o calitate a imaginii Full HD 1080p şi sunet corect chiar şi atunci când proiectorul nu este în aceeaşi cameră cu sursa de semnal. Pentru a instala kitul nu trebuie decât să parcurgi câţiva paşi – odată instalat, transmiţătorul şi receptorul se vor conecta automat la proiector de fiecare data, pentru o utilizare convenabilă.

Kitul susţine până la două surse HDMI şi două ecrane digitale care pot afişa acelaşi conţinut în două camere diferite şi îţi permite să controlezi sursa de semnal de la distanţă. Kitul este accesoriu standard pentru proiectorul BenQ W1070+W şi accesoriu opţional pentru modelele BenQ W1070+ şi BenQ W1080ST+.

*Distanţa de transmisie variază în funcţie de mediul în care se face proiecţia. Distanţa declarată se bazează pe măsurarea liniei de vedere. Structurile din oţel, lemn, beton sau cărămidă pot reduce distanţa de transmisie.

Adaptor Qcast pentru sălile de clasă

 • Compatibil cu proiectoarele ce integrează opţiunea de conectare HDMI/MHL
 • Calitate ridicată a imaginii şi suport pentru diverse formate de fişiere (ppt,pdf,xls,doc,video,jpg)
 • Lăţime de bandă de 40Mpbs.
 • Compatibil cu funcţia Display Mirroring pentru dispozitivele cu sistem de operare Android (Miracast), iOS şi Windows 8 (WiDi)
 • Compatibil cu sistemele ce rulează Windows, Mac, precum şi dispozitivele Intel de generaţie anterioară, prin intermediul software-ului Qcast
 • Suport pentru conectare rapidă prin intermediul tehnologiei NFC.

Cei care fac prezentările au acum la dispoziţie o alternativă mult mai practică la metoda clasică de predare prin intermediul soluţiilor dezvoltate de BenQ pentru proiecţii wireless în sălile de clasă. Pentru a crea un cadru propice colaborării profesor-elevi, BenQ lansează adaptorul HDMI QCast ce îţi permite afişarea wireless a conţinutului din smartphone, tabletă sau computer direct pe ecranul de proiecţie.

Cu ajutorul software-ului Qcast poţi utiliza orice smartphone, tabletă sau computer pentru a accesa fişiere în diverse formate sau servicii de stocare în cloud. Totodată, prin intermediul Qcast ai acces la camera dispozitivului conectat, la aplicaţia de muzică şi video, precum şi la browserul web.

Mai mult, tehnologia NFC (Near Field Communication) permite conectarea dispozitivelor compatibile la adaptorul QCast, pentru a realiza prezentări wireless fără să mai ai nevoie de conectare prin cablu sau de parole de acces.

Kit Quick Wireless: configurare în timp record pentru prezentările business

 • Compatibil cu dispozitive iOS şi Android prin intermediul aplicaţiei QPresenter Pro APP
 • Compatibilitate cu PC-urile şi laptopurile cu sistem de operare Windows şi Mac prin intermediul soluţiei Quick Wireless Connection USB.

Wi-Fi USBProfesioniştii au nevoie de cele mai bune soluţii pentru ca prezentările business să aibă impactul dorit. BenQ lansează kit-ul Quick Wireless, format dintr-un dispozitiv Quick Wireless Connection USB şi un adaptor WiFi, pentru a configura proiecţia wireless în timp record. Poţi proiecta din PC, laptop sau dispozitive inteligente, fără să mai ai nevoie de cabluri sau de instalarea unor programe ori aplicaţii suplimentare.

Pentru a beneficia de funcţii precum adnotări în timpul prezentării sau proiecţia simultană a mai multor elemente poţi folosi aplicaţia QPresenter Pro APP. Kitul Quick Wireless este un accesoriu standard pentru modelele MH680, MX666 şi MW665, însă poate fi achiziţionat separat şi utilizat împreună cu proiectoarele BenQ ce suportă funcţionalitatea wireless USB.

Nota Redacției:

1.      USB Wifi KIT (WiFi dongle + USB key) este disponibil gratuit pentru modelele de proiectoare BenQ MX666, BenQ MW665, BenQ MH680. Kitul poate fi un accesoriu opțional pentru modelele de proiectoare cu USB display. Prețul aproximativ este de 300 lei.

2.      HDMI Qcast Wifi costă aproximativ 500 lei.

3.       FullHD 3D Wifi HDMI are un preț de aproximativ de 1500 lei.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.