Externalizarea serviciilor de IT către echipe specializate, care au acoperire națională și oferă clienților timp de intervenție personalizat, pot aduce acestora reduceri de costuri...
Data Center Sistec detaliu 1Externalizarea serviciilor de IT către echipe specializate, care au acoperire națională și oferă clienților timp de intervenție personalizat, pot aduce acestora reduceri de costuri de până la 30%, spun specialiştii Sistec, unul dintre cei mai importanţi integratori IT de pe piaţa locală.

În plus, pe lângă diminuarea cheltuielilor cu serviciile IT, cei care aleg outsourcingul în detrimentul prestării acelorași servicii cu forțe proprii, economisesc timp și își eficientizează procesele de lucru.

Conform Sistec, cele mai uzuale solicitări primite de la clienții companii sau persoane fizice care apelează la centrele sale de service sunt incidentele aferente echipamentelor de imprimare / scanare documente, în proporție de 40%, cele de laptop sau PC (30%), de servere (15%) și cele care revin echipamentelor de comunicații (10%).

“Rețeaua noastră de service este formată din 27 de centre care răspund nevoilor clienților din toată țara, într-un timp de intervenție adaptat cerințelor acestora, care poate fi de o oră și până la o zi, în funcție de serviciul contractat. Anual primim aproximativ 16.000 de solicitări de intervenție, iar faptul că putem răspunde atât de repede solicitărilor clienților, de oriunde din țară, contribuie semnificativ la buna desfășurare a activității acestuia”, a declarat Marius Cărpuci, Business Unit Manager Service Sistec.

Sistec digitizează 9 milioane de acte de stare civilă din Republica Moldova

“Datorită capacităților tehnice certificate ale echipei noastre, care acoperă o gamă largă de servicii IT, de la diagnosticare și reparații pentru diverse echipamente tehnologice și până la reparații în garanție sau post garanție și livrarea de proiecte IT la cheie, am încheiat parteneriate strategice cu mulți dintre competitorii noștri, dat fiind faptul că aceștia au apelat la noi pentru a livra in condiții optime proiecte IT complexe la nivel național”, a adăugat acesta.

Prin apelarea la serviciile de outsourcing oferite de Sistec, față de prestarea acelorași servicii cu forțe proprii, clienții pot realiza o reducere de costuri de până la 30%. În cazul serviciilor SisPrint, care se referă la externalizarea flotelor de echipamente de printare, reducerea poate fi chiar mai mare, dacă se iau în calcul și costurile indirecte, de aprovizionare, comenzi, stocuri de consumabile sau volumele printate.

Marius Căpraru, Sistec: următorul boom din IT va fi în cloud. Dacă trecem peste reticenţa companiilor

În prezent, centrele de service Sistec deservesc 100 de clienți companii și, totodată, mii de persoane fizice sau juridice care apelează punctual la serviciile integratorului IT. Cei mai mulți clienți sunt cei care au puncte de prezență răspândite pe întreg teritoriul României sau în anumite regiuni ale țării și provin din industrii precum finanțe, asigurări, retail, distribuție, farma sau telecom. Aceștia au inclus în contracte un număr nelimitat de intervenții și apelează la Sistec ori de câte ori este nevoie.

“Practic, numărul de intervenții este direct proporțional cu cel al punctelor de lucru din țară și al parcului IT pe care clienții ni l-au încredințat spre gestionare. De asemenea, ca urmare a faptului că avem clienți prezenți în toată țara, cu activitate concentrată în zone dezvoltate din punct de vedere economic, putem spune că cele mai active zone după numărul semnalărilor de incidente sunt marile orașe și platformele industriale”, a explicat Marius Cărpuci.

Referitor la perioadele în care clienții finali apelează mai mult decât de obicei la serviciile oferite de rețeaua de service a Sistec, acesta spune că ele coincid cu sărbătorile de iarnă și cele Pascale, când crește numărul de achiziții de produse IT.

Integrator IT cu o experiență de 20 de ani pe piața românească, Sistec oferă un pachet complex și complet de soluții și servicii IT pentru afaceri: implementare de soluții software și dezvoltare de aplicații customizate, infrastructură și sisteme de curenți slabi (sisteme de comunicații, soluții de securitate, supraveghere video a orașelor, sisteme de afișaj electronic, echipamente), consultanță de business (analiză de business, process re-engineering, management de proiect), activități de cercetare și dezvoltare, outsourcing (IT outsourcing, administrare de rețele, service și întreținere IT, servicii de gestiune print, help-desk), arhivare fizică și electronică, distrugere securizata și servicii de hosting in Data Centerele proprii.

Cu sediul în București și un centru regional la Cluj, Sistec are arie de acoperire națională, prin filialele din alte 26 de orașe ale țării.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.