Londra se pregăteşte să-şi întâmpine următoarea generaţie de metrouri. Prezentate pentru prima dată publicului londonez în urmă cu o săptămână, cele mai noi trenuri...
metrou londraLondra se pregăteşte să-şi întâmpine următoarea generaţie de metrouri. Prezentate pentru prima dată publicului londonez în urmă cu o săptămână, cele mai noi trenuri vor ajunge pe şinele metroului pe la începutul anilor 2020 şi vor aduce îmbunătăţiri substanţiale călătorilor, scrie The Verge.

Cu un design nou, garniturile vor face accesibilă mişcarea pasagerilor pe întreaga lungime a trenului, în acelaşi timp eliberându-se spaţiu care înainte, adică la actualele garnituri de metrou, era ocupat de uşile care delimitau vagoanele.

Accesul în vagoane se va face prin intermediul uşilor duble, iar călătorii nu vor mai trebui să fie atenţi la mărimea paşilor pe care îi fac pentru a intra în metrou, deoarece noile garnituri vor fi mai apropiate de marginea platformei.

În plus, uşile vor fi flancate de LED-uri, care se vor colora în roşu în momentul în care mecanicul se pregăteşte să anunţe închiderea uşilor de acces. În ceea ce priveşte reclamele, acestea vor apărea pe ecrane digitale, iar unele garnituri vor avea pentru prima dată aer condiţionat. În plus, la bordul noilor trenuri va fi WiFi.

Dar, cel mai important aspect al noilor metrouri londoneze este faptul că vor putea funcţiona fără un mecanic la bord (deşi autorităţile plănuiesc să aibă totuşi şi un angajat în cabină, cel puţin la început, pentru a evita accidentele).

metrou londra1

metrou londra2

metrou londra3

metrou londra4

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.