Americanii de la Boeing, unul dintre cei mai mari constructori de avioane ai lumii, au câştigat o comandă din partea Garuda Indonezia pentru 50...
boeing737Americanii de la Boeing, unul dintre cei mai mari constructori de avioane ai lumii, au câştigat o comandă din partea Garuda Indonezia pentru 50 de aeronave single-aisle.

Contractul, în valoare de 4,9 miliarde de dolari, este pe 46 de aeronave 737 Max 8s, patru alte aeronave urmând să fie luate dintr-o comandă deja existentă, pentru aeronave 737-800s. În prezent, compania din Indonezia operează 77 de avioane narrow-body 737.

Garuda, un transportator controlat de statul indonezian, se află în competiţie cu Lion Mentari Airlines într-o piaţă în care numărul pasagerilor se aşteaptă să crească, mai ales prin prisma numărului mare de călătorii pe care nou emergenta clasă de mijloc începe să le efectueze.

Din Indonezia până în Vietnam şi Myanmar, transportatorii aerieni din Asia de Sud-Est se pregătesc să servească o piaţă de aproximativ 600 de milioane de persoane, aproximativ egal cu numărul combinat de persoane din Brazilia, Germania şi SUA.

Până la finalul acestui an, Garuda şi Lion Air vor depăşi Singapore Airlines ca şi cei mai mari transportatori din regiune în ceea ce priveşte mărimea flotei.

Oficialii Garuda plănuiesc ca până la finalul anului 2025 să aibă în portofoliu 250 de aeronave, de la cele 194 cu care îşi doresc să încheie anul 2015.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.