Au mai ramas doar cateva zile in care poti vota proiectele celor trei studenti timisoreni calificati in semifinalele concursului international Electrolux Design Lab. Iti...

INSTANT CLEANING GLOVE - Stefan BogdanAu mai ramas doar cateva zile in care poti vota proiectele celor trei studenti timisoreni calificati in semifinalele concursului international Electrolux Design Lab.

Iti mai poti sustine proiectul preferat din semifinalele concursului international Electrolux Design Lab doar pana pe 14 octombrie inclusiv! In acest stadiu, Romania este reprezentata de trei studenti timisoreni, care concureaza cu proiecte din intreaga lume pentru a pune Romania pe harta designului international.

Fiecare vot acordat proiectelor romanesti pe platforma Electrolux Design Lab aduce proiectele romanesti mai aproape de premiul „People’s Choice Winner”. Cel mai votat proiect la nivel international va castiga acest premiu, ce consta in 1.000 de euro. Finalistii competitiei vor fi alesi de catre juriul international Electrolux si vor participa, alaturi de castigatorul premiului „People’s Choice”, la ceremonia de premiere de la Paris.

Cele trei proiecte romanesti care s-au calificat in semifinalele concursului international Electrolux Design Lab sunt:

  • Proiectul SET TO MIMIC al Sorinei Rasteanu, studenta a Universitatii de Vest din Timisoara, care este un sistem inteligent care reproduce gusturile si mirosurile alimentelor la nivel senzorial si transmite aceasta informatie catre un microchip amplasat la nivelul capului. Acesta permite consumatorului sa simta gustul mancarii de care ii este pofta desi, de fapt, consuma alte alimente. Proiectul poate fi votat accesand sectiunea Culinary Enjoyment;
  • Proiectul INSTANT CLEANING GLOVE al lui Stefan Bogdan, din cadrul Universitatii de Arte si Design din Timisoara, care este un proiect ce imbina nanotehnologia, ultrasunetele si apa intr-o solutie rapida si eficienta de a elimina petele de pe haine, imediat ce acestea au aparut. Proiectul poate fi votat accesand rubrica Fabric Care;
  • Proiectul GARDEN POD al lui Ovidiu Subtire, din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara, care reprezinta o sera modulara ce creste plantele de la nivelul de rasad pana la fruct in doar 24 de ore, folosindu-se de deseurile alimentare organice pentru compost, lumina solara si umiditate. Destinat amplasarii pe exteriorul cladirilor, GARDEN POD transforma deseurile alimentare in resurse utile, calculand procentul de nutrienti de care are nevoie fiecare planta pe care o contine. GARDEN POD poate fi controlat cu ajutorul unei aplicatii mobile. Proiectul poate fi votat accesand sectiunea Culinary Enjoyment;

Votand tinerii designeri romani, poti intra in cursa pentru o excursie de 2 persoane la Paris daca, dupa validarea votului, raspunzi la intrebarea „Ce inseamna o locuinta sanatoasa pentru tine?”. Intrebarea este afisata dupa confirmarea fiecarui vot, pe aceeasi platforma, iar castigatorul concursului va fi desemnat de catre juriul Electrolux.

Premiul consta in asigurarea transportului si a doua nopti de cazare pentru doua persoane in Paris, dar si invitatia de a participa la Gala Electrolux Design Lab din 12 noiembrie. Astfel, norocosul castigator se va bucura, alaturi de cineva drag, de o experienta deosebita in Paris si va putea lua parte la evenimentul in care se va anunta castigatorul concursului international de design.

Proiectele romanilor inscrisi in aceasta noua etapa pot fi vizualizate si votate accesand www.electroluxdesignlab.com/2014/#applications si selectand una din cele 3 rubrici ale concursului. Pentru inregistrarea unui vot, trebuie introduse adresa de email sau contul de Facebook. Pe adresa mentionata va fi trimis un email cu un link ce trebuie accesat, pentru validarea votului.

Proiectele inscrise in semifinale concureaza pentru premiul intai al competitiei Electrolux Design Lab, un internship platit, de sase luni, la un centru de design global Electrolux si 5.000 de euro. Premiul al doilea are o valoare de 3.000 de euro, iar premiul al treilea de 2.000 de euro.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *