Producătorul american de software Microsoft, unul dintre cei mai importanţi jucători de pe acest segment, a lansat oficial Project Spark, prin care le permite...
project-sparkProducătorul american de software Microsoft, unul dintre cei mai importanţi jucători de pe acest segment, a lansat oficial Project Spark, prin care le permite fanilor jocurilor pe calculator să-şi creeze propriile jocuri.

Uimitor este faptul că Microsoft a lansat acest tool ca răspuns la Minecraft, jocul elveţienilor de la Mojang care beneficiază de conţinut user-generated, companie pe care producătorul american a achiziţionat-o recent pentru suma de 2,5 miliarde de dolari.

După o perioadă de şase luni de testare, Spark are peste 1 milion de creatori de conţinut, care au peste 4 milioane de ore petrecute pe platformă. Acestea se traduc în circa 70.000 de niveluri de joc pe care fanii le pot accesa de acum. În fiecare zi se urcă conţinut nou pe Spark, aşa că fanii computer games au mereu ceva fresh.

Saxs Persson, producător executiv în cadrul Team Dakota, studioul Microsoft care a lucrat la Project Spark, a declarat că echipa a petrecut ultimii 2 ani jumătate dezvoltând acest proiect cu scopul de a “democratiza crearea jocurilor”.

În esenţă, jucătorii au la dispoziţie unelte uşor de folosit pentru a crea, juca şi a distribui jocurile într-un spaţiu virtual. Astfel, jucătorii îşi pot face propriile jocuri pornind de la o temă de bază, iar un tutorial îi ajută să înţeleagă cum îşi ăpot face propriile universuri de joc.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.