Un grup de studenți de la Facultatea de Arhitectură din București au ocazia de a vizita cele mai impresionate clădiri, birouri, muzee și expoziții...
Europa arhitecturala2Un grup de studenți de la Facultatea de Arhitectură din București au ocazia de a vizita cele mai impresionate clădiri, birouri, muzee și expoziții de profil din Europa, în țări precum Elveția și Italia, în cadrul programului „Europa arhitecturală”.

Călătoria arhitecturală presupune vizitarea a peste 100 de capodopere reprezentive din cele mai frumoase orașe europene. Turul include clădiri din destinații elvețiene precum Salzburg, Bregenz Zurich, Zug, Vaduz, Chur, Bonaduz, Flims, Vals, St. Moritz, Zernez, Bellinzona, Locarno, Lugano, Mendrisio, dar și construcții italiene din orașele Verona, Vicenza sau Veneția.

Cele 100 de obiective sunt proiecte ale unora dintre cei mai renumiți arhitecți ai lumii: Valerio Olgiati, Peter Zumthor, Mario Botta, Christian Kerez, Livio Vacchini, Rudolf Olgiati sau David Chipperfield.

În plus, studenții prezenți vor putea admira, pe lângă clădiri, muzee, pavilioane (Pavilionul internațional ”Giardini” și Pavilionul ”Arsenale” din Veneția), și unicitatea finisajelor și detaliilor arhitectonice ale obiectivelor turistice la care publicul nu are acces, precum biroul lui Christian Kerez,  un vestit architect elvețian, 2 școli, 2 săli de sport, un auditorium, un ansamblu de locuințe colective și 7 locuințe individuale.

Pe parcursul celor două săptămâni, cei prezenți vor afla informații inedite despre specificitatea materialelor folosite în construcția clădirilor, detaliile de tâmplărie, rezistența lor la condiții de vreme extremă și proprietățile fizice ale acestora în raport cu calitățile estetice.

Întreaga călătorie din Europa a viitorilor arhitecți este susținută de compania Barrier, unul dintre cei mai importanţi producători de tâmplărie termoizolantă din PVC, care deține cel mai modern parc industrial de producție din România.

Locuinte colective in Zug-arhitect Valerio Olgiati

Locuinţe colective în Zug-arhitect Valerio Olgiati

Şcoala din Leuchenbach-arhitect Christian Kerez

Şcoala din Leuchenbach-arhitect Christian Kerez

Europa arhitecturala1

Europa arhitecturala

 

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.