Poate că sud-coreenii de la Samsung sunt câştigători pe nişa dispozitivelor mobile, însă nu le merge aşa de bine şi în ceea ce priveşte...
Samsung ATIV Book9 2014 Edition_1Poate că sud-coreenii de la Samsung sunt câştigători pe nişa dispozitivelor mobile, însă nu le merge aşa de bine şi în ceea ce priveşte vânzările de PC-uri pe piaţa europeană.

Tocmai de aceea, compania a decis că va opri vânzarea de laptopuri, inclusiv Chromebook, la nivel european.

Potrivit jurnaliştilor GigaOM, care au reuşit să discute cu oficialii producătorului sud-coreean, mişcarea a fost dicatată de vânzările mult prea mici înregistrate în special pe piaţa europeană.

“Ne adaptăm destul de repede cerinţelor şi necesităţilor pieţelor. În Europa vom renunţa, pentru moment, la vânzarea laptopurilor. Este o acţiune specifică regiunii, nu reflectă ceea ce se întâmplă pe alte pieţe. Vom continua să evaluăm condiţiile acestei pieţe şi vom face ajustările necesare pentru a ne menţine competivitatea pe categoriile PC care vor urma”, au declarat reprezentanţii Samsung.

Compania nu a anunţat în acest an la IFA Berlin niciun laptop, concentrându-se pe gadgeturile mobile şi wearables. Industria PC este în general într-o pasă proastă, consumatorii preferând să se orienteze spre device-urile mobile, iar acest trend se observă cu atât mai mult în Europa de Vest.

Singurii câştigători de pe acest segment sunt Apple şi Lenovo.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.