Trăim într-un ritm alert, având zilnic termene limită și întâlniri. Uneori, pentru a face toate aceste lucruri, pierdem ore de somn, sărim peste mese...

Chef Florin DumitrescuTrăim într-un ritm alert, având zilnic termene limită și întâlniri. Uneori, pentru a face toate aceste lucruri, pierdem ore de somn, sărim peste mese importante sau renunțăm să mai facem sport, toate acestea răsfrângându-se implicit asupra sănătății noastre. Și totuși… Cum putem să ducem la bun sfârșit activitățile unei zile obișnuite, fără a ne da peste cap organismul? Cum putem să avem un stil de viață echilibrat?

NESCAFÉ a arătat în cadrul unui eveniment inedit, ai cărui invitați speciali au fost Chef Florin Dumitrescu și medicul nutriționist Mihaela Bilic, că răspunsurile la aceste întrebări sunt mai simple decât am fi crezut, un rol esențial în menținerea unui stil de viață sănătos avându-l păstrarea măsurii în toate.

NESCAFÉ este un susținător al unui stil de viață echilibrat și al alegerilor sănătoase. Astfel, este important pentru noi ca iubitorii de cafea să știe care este recomandarea noastră pentru prepararea unei căni de cafea solubilă 100% naturală, pentru ca ei să se poată bucura de toate beneficiile pe care ea le oferă, a declarat Ovidiu Tunaru, Country Business Manager Nestle Romania.

În cadrul evenimentului – NESCAFÉ – Măsură în toate, cei doi invitați au oferit o imagine de ansamblu asupra moderației, privind-o din perspective diferite și în același timp complementare, demonstrând de ce este esențială atât din punct de vedere nutrițional, al beneficiilor asupra sănătății, cât și al plăcerii gustului. Astfel, Chef Florin Dumitrescu a realizat o demonstrație spectaculoasă, pentru toate gusturile, menită sa ilustreze cât de important este să respectăm măsura în domeniul culinar.

Chef Florin Dumitrescu -Gătitul este atât o artă, cât și o știință. Presupune atenție la detalii și, de asemenea, respectarea regulilor. Asta pentru că fiecare pas contează în procesul culinar, reflectându-se în gustul și textura preparatului. Am acceptat provocarea primită de la NESCAFÉ, pentru că măsura este esențială pentru a obține un preparat delicios, fie că este vorba de o cană de cafea sau de un desert.

Pentru a demonstra cât de importantă este precizia în bucătărie, am pregătit o cremă de mascarpone cu mousse de ciocolată, crumble, sos de cafea și jeleu de cafea în două moduri diferite – respectiv, urmând pașii din rețetă și fără a respecta măsurile recomandate. Diferența dintre cele două deserturi, în ceea ce privește gustul și aspectul, a fost cât se poate de evidentă, a declarat Chef Florin Dumitrescu.

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a vorbit despre importanța echilibrului pentru sănătatea noastră și cum el poate fi obținut prin a avea o măsură în toate – sport, nutriție sau muncă. Ea a explicat că trebuie să oferim atenție alimentelor pe care le consumăm, deoarece, pentru a funcționa în parametrii normali, corpul uman are nevoie de o anumită cantitate de nutrienți.

Parte a unui stil de viață echilibrat este și consumul de cafea solubilă 100% naturală. În cazul cafelei solubile, ca și în cazul celei măcinate, există o măsură care ar trebui respectată, pentru a ne putea bucura de toate beneficiile pe care ea le oferă.

Care este recomandarea de preparare a unei căni de cafea solubilă 100% naturală? Primul pas în obținerea unei cafele solubile cu gust bun este prepararea corectă. Recomandarea NESCAFÉ este ca o cană de cafea să fie preparată cu 2 lingurițe de cafea solubilă (3.5 grame) la 150 ml de apă potabilă. Prin consumul cafelei astfel preparată organismul tău poate obține beneficiile oferite.

Mihaela BilicDe-a lungul timpului, a apărut mitul conform căruia cafeaua solubilă e mai tare decât cafeaua măcinată. De fapt, studiile demonstrează contrariul, în condițiile în care este preparată corect, adică să punem 2 lingurițe de cafea solubilă NESCAFÉ la 150 ml de apă. Cafeaua crește capacitatea de memorare și concentrare, îmbunătățește performanțele fizice și rezistența la efort, crește tonusul organismului și ne face mai „deștepți”. Un stil de viață sănătos presupune măsură în toate, așa că, pe lângă o alimentație echilibrată și diversificată, consumul de cafea poate face parte din obiceiurile noastre zilnice, a declarat Mihaela Bilic, medic nutriționist.

Asigură-te că ai un stil de viață sănătos și echilibrat, păstrând mereu o măsură în toate. Iar pentru a te bucura de toate beneficiile pe care cafeaua solubilă 100% naturală le poate aduce organismului, prepar-o întotdeauna conform recomandărilor.

  1. Tad T. Brunyé, Caroline R. Mahoney, Harris R. Liebermanc, Holly A. Taylor (2010). Caffeine modulates attention network function. Brain and Cognition 72, 181–188

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.