Potrivit datelor Paravion.ro, unul dintre cei mai importanţi jucători din piaţa locală de travel, perioada 8 – 14 septembrie cuprinde cele mai multe rezervări...
Magaluf, Majorca, Spania

Magaluf, Majorca, Spania

Potrivit datelor Paravion.ro, unul dintre cei mai importanţi jucători din piaţa locală de travel, perioada 8 – 14 septembrie cuprinde cele mai multe rezervări pentru destinațiile estivale din afara țării.

Pe lista preferinţelor turiştilor care intră în concediu la mijlocul lunii septembrie, se numără insulele grecești și Spania, în timp ce Italia, Spania și Austria conduc la capitolul city break.

Conform informațiilor Paravion.ro, primul operator de turism din România 100% online, topul destinațiilor internaționale pentru concediile estivale în 2014 este condus de Grecia. Circa 30% dintre turiștii care au ales pachetele estivale de la Paravion.ro au optat pentru insulele grecești, de patru ori mai mulți decât în 2013.

A doua cea mai căutată destinație pentru concediul de vară de anul acesta este Turcia, peste 19% dintre turiștii români care au achiziționat pachete de vară din oferta Paravion.ro optând pentru plajele din  Antalya și Bodrum, de trei ori mai mulți comparativ cu anul precedent.

Top destinații vacanțe vară

Procent din totalul turiștilor Paravion.ro

Pachete vară în insulele grecești

30%

Pachete vară Turcia (Antalya, Bodrum)

19%

Italia (city break)

6%

Cehia (city break Praga)

5%

Austria (city break Viena)

4%

„Avantajele unui concediu pe plajele turcești sau grecești sunt evidente, începând cu prețurile accesibile, până la facilitățile și serviciile superioare. În plus, atracțiile acestor destinații se mulează pe majoritatea gusturilor, de la turistul tânăr care își dorește diversitate și viață de noapte, până la familiile care vor liniște și relaxare”, declară Remus Vișan, Managing  Director Paravion.ro.

Potrivit acestuia, cele mai multe rezervări pentru pachetele estivale de pe Paravion.ro au fost înregistrate pentru mijlocul lunii septembrie, respectiv săptămâna 8 – 14 septembrie. În ceea ce privește cel mai scump pachet de vară achiziționat de pe Paravion.ro, acesta s-a ridicat la 9.600 euro, pentru 10 persoane, constând în 7 nopți la hotel de 5 stele cu ultra all inclusive în Antalya.

Majoritatea celor care au optat pentru city break-uri vara aceasta au ales destinațiile din Italia, preferate fiind Roma, Milano, Florența, Veneția și Bologna, unde numărul de rezervări a crescut cu 80% față de vara lui 2013. Alte orașe preferate de români anul acesta pentru mini vacanțe sunt Praga, destinație care și-a dublat numărul de rezervări comparativ cu anul trecut, dar și Viena. Numărul rezervărilor Paravion.ro pentru capitala Austriei a crescut cu peste 100% în 2014 față de anul precedent.

Românii care nu și-au făcut încă planuri pentru vacanța estivală au la dispoziție ofertele last minute. În cazul Paravion.ro, destinațiile last minute pentru luna septembrie sunt Antalya, Rhodos, Creta, Corfu, Kos, Mykonos  si Tenerife.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.