Symmetrica, unul din liderii pieţei locale de pavele şi borduri vibropresate şi cel mai mare producător autohton, îşi continuă planurile de investiţii şi alocă 1,5...
Sebastian Bobu, Director Executiv Symmetrica

Sebastian Bobu, Director Executiv Symmetrica

Symmetrica, unul din liderii pieţei locale de pavele şi borduri vibropresate şi cel mai mare producător autohton, îşi continuă planurile de investiţii şi alocă 1,5 milioane de euro pentru extinderea fabricii din Şintereag, Jud. Bistriţa-Năsăud, printr-o nouă linie de producţie.

”Decizia extinderii fabricii din apropiere de Bistriţa a venit natural, fiind determinată cu precădere de creșterea  cererii în regiune. În plus, aceasta face parte din planul strategic de consolidare a poziţiei de lider pe piaţa de pavele şi borduri vibropresate, dar are ca scop şi mărirea portofoliului de produse”, a declarat Sebastian Bobu, Director Executiv al Symmetrica.

Potrivit afirmaţiilor sale, fondurile alocate pentru noua linie de producție se ridică la 1,5 milioane de euro, Symmetrica ajungând astfel la investiţii totale de 24,5 milioane de euro în ultimii 20 de ani. În acest moment, Symmetrica deţine cinci unităţi de producţie pe piaţa locală, având astfel o acoperire geografică ce îi permite să realizeze livrări rapide şi la preţuri competitive în cea mai mare parte a ţării.

În ceea ce privește fabrica din Şintereag, Bistrița-Năsăud, reprezentantul companiei a afirmat că aceasta a fost gândită pentru a livra produse în zonele de Nord-Vest și Centru ale țării,  la prețuri competitive determinate de poziționarea în apropierea furnizorilor de materie primă și accesul facil la rute de transport.

Capacitate de producție de 13.500 m de produse pe zi

Noua linie de producţie din fabrica de la Şintereag va fi amplasată într-o hală cu o suprafaţă de 800 mp şi va fi inaugurată în 2015, lucrările fiind deja demarate. Aceasta este localizată în apropierea liniei deschise în 2012 şi va dispune de spaţii speciale pentru depozite de agregate, silozuri, etc.

„Investiţia de 1,5 milioane de euro în această linie a provenit, în proporţie de 30% din fonduri proprii, restul fiind asigurat prin credite bancare”, a mai declarat Sebastian Bobu.

În ceea ce priveşte numărul de angajaţi, Sebastian Bobu a afirmat că, ţinând cont de faptul că linia de producţie este una de ultimă generaţie, complet automatizată, aceasta va avea nevoie de 12 angajaţi, angrenaţi în special în activitatea de producţie.

„Linia de producţie ce urmează a fi inaugurată va avea o capacitate de 2.000 m de produse pe zi (pavele şi borduri). Astfel, Symmetrica ajunge la o capacitate totală de producție de 13.500 m de pavele și borduri zilnic”, a mai spus Sebastian Bobu.

Potrivit afirmaţiilor sale, inaugurarea noii linii de producţie va avea un impact pozitiv atât în evoluțiacotei de piaţă a Symmetrica, dar şi acifrei de afaceri. În acest moment, compania deţine cca. 24% din piaţa locală de profil, iar în 2013 business-ul a ajuns la o valoare de aproximativ 68,1 milioane de lei (15,4 milioane de euro).

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.