Kaspersky Lab, unul dintre cei mai importanţi provideri de soluţii de securitate din lume, a lansat aseară în cadrul unei întâlniri cu presa cea...
Kaspersky Internet Security - Multi-Device 2015Kaspersky Lab, unul dintre cei mai importanţi provideri de soluţii de securitate din lume, a lansat aseară în cadrul unei întâlniri cu presa cea mai nouă versiune de produs pentru utilizatori individuali, Kaspersky Internet Security – Multi-Device 2015.

Soluția de securitate a fost elaborată pentru a proteja utilizatorii împotriva amenințărilor noi sau deja existente, securizându-le activitățile online pe PC-uri sau laptopuri cu Windows, OS X și gadgeturi care funcţionează pe baza Android, în contextul în care 79% dintre useri folosesc platforme diferite.

Potrivit oficialilor Kaspersky, cele mai vulnerabile platforme rămân în continuare Windows şi Android (98% dintre device-uri sunt atacate), prin simplul motiv că sunt utilizate de un număr foarte mare de persoane.

“Infractorii cibernetici sunt motivaţi în primul rând de bani. Este un business foarte profitabil! Este mult mai uşor acum să ataci indivizi prin intermediul device-urilor, şi să scoţi bani de pe urma acestei activităţi, decât să spargi o bancă”, ne-a spus Ştefan Tănase, Senior Security Researcher Global Research & Analysis Team Kaspersky Lab.

Potrivit acestuia, cele mai profitabile activităţi sunt cele care implică troieni financiari şi vizează conturile sau cardurile persoanelor atacate. Din acest punct de vedere, românii nu sunt atât de vulnerabili, ţinând cont că marea majoritate nu ţine sume impresionate pe carduri sau în conturi bancare.

“Un infractor nu va ataca o ţară mai săracă dacă are posibilitatea de a face mulţi bani din  alte ţări”, a mai spus Tănase.

Cu toate acestea, România se află pe locul 10 în lume din perspective riscului de infectare a terminalelor mobile, iar 1 din 4 utilizatori de internet (24,9%) sunt afectaţi de ameninţări web.

Conform experților Kaspersky Lab, zilnic apar aproximativ 315.000 de noi mostre de malware. Niciun sistem de operare nu poate fi considerat sigur – zilele în care atacatorii se concentrau aproape exclusiv asupra sistemului Windows s-au încheiat, iar numărul de atacuri asupra Mac-urilor și asupra sistemelor de operare pentru dispozitive mobile este în creștere. În urma detectării botnet-ului Flashback, care includea peste 700.000 de computere cu OS X, utilizatorii Apple nu mai pot afirma că sistemul lor de operare este complet sigur.

Luând în considerare tendința la nivel global de utilizare tot mai largă a dispozitivelor mobile, numărul mostrelor de software periculos pentru cele mai populare sisteme de operare pentru dispozitive mobile – iOS, Android – continuă să crească: experții Kaspersky Lab detectează aproximativ 20.000 de mostre noi, în fiecare lună. În schimb, website-urile de phishing – paginile false construite pentru a sustrage informații personale – reprezintă o amenințare cibernetică universală, care pune în pericol toți utilizatorii, indiferent de dispozitivul sau de sistemul de operare utilizat. În fiecare lună, Kaspersky Security Network identifică peste 137.000 de noi site-uri de phishing, create cu scopul de a obține informații confidențiale și date financiare.

Pentru a securiza datele utilizatorilor, a proteja intimitatea și tranzacțiile financiare și pentru a proteja copiii de pericolele din mediul virtual, experții Kaspersky Lab actualizează constant componentele soluțiilor de securitate.

Cea mai nouă versiune de software Kaspersky Lab încorporează tehnologii noi care îmbunătățesc nivelul de protecție împotriva crypto-malware-ului, previn supravegherea video a utilizatorului și protejează împotriva riscurilor rețelelor Wi-Fi vulnerabile.

Mai multe detalii despre caracteristici şi preţuri aflaţi aici.

Printre cele mai importante îmbunătăţiri pe care le-a adus versiunea pentru 2015 a KIS se numără actualizări și upgrade-uri automate atunci când sunt disponibile versiuni mai noi, o nouă capacitate a și modulului Safe Money, pentru a proteja tranzacțiile financiare online în fiecare etapă (noua versiune Safe Money blochează terțe aplicații care țintesc accesarea clipboard-ului browser-ului web, care pot conține temporar date confidențiale, precum datele de conectare), funcția Cost-Aware Networking, care reduce cantitatea de informații comunicate de produs prin internet, aceasta fiind disponibilă de la versiunea Windows 8 în sus.

În plus, Kaspersky Internet Security – Multi-Device 2015 include:

  • Webcam Protection. Webcam hacking sau interceptarea imaginilor prin intermediul webcam-ului reprezintă una dintre modalitățile în care poate fi utilizat malware-ul pentru spionaj online. Mulți utilizatori acordă mai puțină atenție la ceea ce ar putea fi înregistrat pe webcam-urile lor – deși camera ar putea capta imagini ale documentelor cu date bancare, carduri de credit sau activități personale pe care utilizatorii ar prefera să nu le expună. Experții Kaspersky Lab au dezvoltat Webcam Protection pentru clienții care doresc să se asigure că nu sunt supravegheați fără știrea sau consimțământul lor. Acest program ajută la monitorizarea programelor care încearcă să se conecteze la webcam, avertizează utilizatorul cu privire la tentativa de acces și, dacă este necesar, blochează accesul la webcam (compatibil cu Windows).
  • System Watcher. Una dintre cele mai grave amenințări pentru documentele, fotografiile și muzica utilizatorilor provine de la așa-numitul cripto-malware, sau malware-ul care criptează fișiere și cere o răscumpărare înainte de a restabili accesul utilizatorilor la informațiile personale. Odată ce datele sunt criptate, nici măcar eliminarea malware-ului nu poate restabili accesul la fișiere, astfel că experții Kaspersky Lab au descoperit o modalitate de a redobândi accesul la date, fără a plăti prețul de răscumpărare. Modulul Kaspersky Lab – System Watcher analizează toate procesele care rulează pe sistemul de operare, având și o nouă funcție de back-up al datelor. Atunci când System Watcher detectează un program suspect care încearcă să modifice un fișier al utilizatorului, creează automat un back-up pentru acel fișier, independent de orice modificare externă. Dacă observațiile ulterioare indică faptul că programul era periculos, schimbările vor fi inversate.
  • Wi-Fi Security Notification. Pentru infractorii cibernetici, rețelele Wi-Fi publice pot deveni cu ușurință un alt instrument util pentru a intercepta datele utilizatorului. Din acest motiv, experții Kaspersky Lab au introdus în noua ediție a soluției Kaspersky Internet Security modulul Wi-Fi Security Notification. Acesta verifică siguranța hotspot-urilor Wi-Fi și informează utilizatorul despre orice amenințare potențială, cum ar fi conexiunea la o rețea vulnerabilă sau transmiterea unei parole nesigure prin intermediul Internetului. Utilizatorii primesc, de asemenea, sfaturi și recomandări cu privire la configurarea sigură a rețelei Wi-Fi din propria casă. 

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.