Producătorul sud-coreean de electronice LG, unul dintre cei mai mari jucători de profil din lume, a anunţat că va fi prima companie din lume...
LG OLED 4K, 77 de inci

LG OLED 4K, 77 de inci

Producătorul sud-coreean de electronice LG, unul dintre cei mai mari jucători de profil din lume, a anunţat că va fi prima companie din lume care va începe livrarea modelelor de televizoare OLED cu tehnologie 4K (rezoluţie 3840 x 2160).

Astfel, începând cu săptămâna 25-31 august, modelele LG cu diagonale de 65 şi 77 de inci vor fi disponibile pentru precomandă în Coreea de Sud. Oficialii LG au precizat faptul că televizoarele vor fi disponibile în curând şi pe pieţe cheie din America de Nord şi Europa, însă nu au specificat o dată exactă pentru începerea vânzărilor.

Potrivit informaţiilor furnizate de companie, modelul cu diagonala de 65 de inci va costa circa 11.700 de dolari şi va începe să fie livrat din luna septemebrie. Deocamdată nu se ştie preţul sau data la care se va demara livrarea modelului cu ecran mai mare.

Cele două televizoare OLED 4K funcţionează pe baza platformei LG webOS.

Deşi promite imagini impecabile (sunt 33 de milioane de sub-pixeli), chiar mai bune decât ecranele LCD sau cu plasmă, tehnologia OLED nu a fost încă adoptată la nivel larg în industria TV. Astfel de seturi, cu tehnologie OLED 4K, au fost anunţate şi arătate întregii lumi de Sony şi Panasonic, în cadrul conferinţei CES 2013, însă LG este prima companie care chiar începe comercializarea acestor gadgeturi.

LG aduce în România noua colecție de televizoare din 2014: OLED, Ultra HD și LED

La începutul acestei luni, producătorul coreean a anunţat şi un model OLED cu ecran de 55 inci 1080 pixeli, destinat pieţei americane şi cu un preţ mult mai atractiv, sau cel puţin, potrivit pentru mai multe buzunare: 3.500 de dolari.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.