“Okian este reprezentantul în România al Pearson Education, cel mai mare editor educațional din lume și lider mondial în educație digitală, care a fost...

okian“Okian este reprezentantul în România al Pearson Education, cel mai mare editor educațional din lume și lider mondial în educație digitală, care a fost descalificat în procesul de achiziție publică organizat de Ministerul Educației pentru o tehnicalitate de procedură minoră.

Suntem solidari și considerăm corectă poziția colegilor noștri din Federația Editorilor din Romania (FER), care au sesizat și contestat modul în care a fost gestionată această licitație, începând cu metodologia, criteriile eliminatorii nesemnalizate în caietul de sarcini, aritmetica rezultatelor și, per total, lipsa de transparență a întregului proces.

Achiziția manualelor școlare a fost, istoric, unul dintre cele mai transparente și competitive procese de achiziție publică din România. Modul în care a fost construit  la mijlocul anilor ‘90, cu expertiza și finanțarea Băncii Mondiale, a creat o competitivitate corectă și deschisă între editurile educaționale, în beneficiul profesorilor și elevilor. Ar fi profund regretabil ca acest proces, ce a marcat sfarșitul manualului unic și a creat posibilitatea autentică de a alege, să se degradeze din lipsă de transparență și competitivitate îndoielnică”, declară Tudor Benga, CEO Okian.

HotNews.ro scrie că Ministerul Educatiei a modificat punctajele pe baza carora SIVECO, CD Press si Edu Soft Marketing au castigat licitatia pentru manuale digitale, potrivit unor documente obtinute de redactorii publicatiei. Informatia a fost confirmata pentru HotNews.ro de Silviu Cristian Mirescu, responsabilul pentru licitatie din Ministerul Educatiei, care a spus ca “au fost cateva erori care s-au corectat”. Modificarea vine la 16 zile dupa ce ministerul a anuntat castigatorii licitatiei si dupa ce mai multe companii au contestat rezultatele licitatiei. Cele trei companii raman castigatoare.

Pe de alta parte, SIVECO si Editura Litera le-au trimis invatatorilor din tara newslettere prin care ii indeamna sa comande manualele tiparite si digitale pe care le-au realizat, prezentandu-le ca manuale aprobate de Minister si declarate castigatoare in urma licitatiei, desi CNSC inca nu a solutionat contestatiile depuse la licitatie si Ministerul nu a incheiat contracte cu nicio firma. Vezi pe HotNews.ro ce spun reprezentantii SIVECO despre legalitatea acestui demers.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.