Fundatia Vodafone Romania a lansat, astazi, cea de-a doua editie a programului de finantare “Fondul pentru fapte bune”, in valoare totala de 350.000 euro....

Fundatia-Vodafone-RomaniaFundatia Vodafone Romania a lansat, astazi, cea de-a doua editie a programului de finantare “Fondul pentru fapte bune”, in valoare totala de 350.000 euro.

“Fondul pentru fapte bune” este un program de finantare de tipul “cerere de propuneri” si se adreseaza organizatiilor neguvernamentale (asociatii, fundatii sau federatii) care doresc deruleze proiecte menite sa imbunatateasca domeniile educatiei, sanatatii si serviciilor sociale. Fiecare proiect poate beneficia de finantare in valoare de pana la 70.000 de Euro.

Lansam astazi cea de-a doua runda de finantare pentru proiecte noi, destinata organizatiilor neguvernamentale care pot beneficia pentru prima oara de finantarea Fundatiei Vodafone Romania. Anul acesta am crescut valoarea “Fondului pentru Fapte Bune” la 350.000 euro, pentru a oferi sanse de implementare cat mai multor proiecte. Asteptam si in acest an propuneri de proiecte interesante, cu impact in comunitate. Anul trecut am primit 384 de aplicatii si, dintre cele 222 aplicatii eligibile, am ales noua proiecte, care au fost implementate, cu sprijinul nostru, in Bucuresti, Cluj Napoca, Baia Mare, Voluntari, precum si in comunitatile rurale din judetele Bacau, Botosani, Buzau, Iasi, Neamt, Suceava, Vaslui, Vrancea”

Angela Galeta, Director, Fundatia Vodafone Romania

La aceasta runda de finantare pot avea acces toate organizatiile neguvernamentale inregistrate legal in Romania.  Inscrierea aplicatiilor se face online, pe site-ul http://vodafone.grantwizard.ro/. Tot pe aceasta pagina sunt disponibile informatiile privind procesul de inscriere, regulamentul, criteriile de selectie, formularul de inscriere, precum si calendarul rundei de finantare.

Proiectele eligibile pot acoperi zone diverse, cum ar fi, de exemplu: cresterea calitatii serviciilor medicale intr-o institutie medicala, imbunatirea accesului la educatie si servicii publice de asistenta medicala pentru categoriile defavorizate, cresterea calitatii procesului de invatamant, prevenirea abandonului scolar si familal, sau oferirea de servicii sociale pentru categorii defavorizate.

Evaluarea proiectelor propuse spre finantare va fi facuta de o echipa formata din membri ai Consiliului de Administratie si ai echipei Fundatiei Vodafone Romania  Printre criteriile de selectie se numara: concordanta cu misiunea Fundatiei Vodafone Romania si cu domeniile eligibile pentru aceasta runda de finantare (educatie, sanatate, servicii sociale), originalitatea, relevanta, alocarea eficienta a resurselor umane si financiare, sustenabilitatea sau impactul proiectului.

Vor avea prioritate proiectele care folosesc tehnologia si aplicatiile mobile pentru a imbunatati viata persoanelor dezavantajate, proiectele care se desfasoare pe o arie geografica extinsa si cele cu nu numar mare de potentiali beneficiari

Calendarul rundei de finantare este urmatorul:

  • 21 august – 11 septembrie 2014: inscrierea online a proiectelor;
  • 12 septembrie – 3 octombrie 2014: evaluarea proiectelor inscrise in concurs;
  • octombrie 2014: anuntarea publica a rezultatelor.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.