După ce în urmă cu o săptămână un raport al companiei de consultanţă Jana anunţa faptul că pieţele emergente preferă smartphone-urile cu ecrane de...
Asus Fonepad 7 (1)După ce în urmă cu o săptămână un raport al companiei de consultanţă Jana anunţa faptul că pieţele emergente preferă smartphone-urile cu ecrane de dimensiuni mari, International Data Corporation (IDC) anunţă faptul că una din patru tablete livrate către continentul Asiatic –mai puţin Japonia – este echipată cu capacităţi pentru efectuarea apelurilor de voce.

În esenţă, IDC anunţă faptul că 3,5 milioane dintre cele 13,8 milioane de tablete cu ecrane de 7 inci care au fost livrate spre Asia în ultimele trei luni au fost echipate cu software care le permite utilizatorilor să iniţieze apeluri vocale în acelaşi mod în care ar face-o un smartphone. Potrivit analiştilor IDC, acest număr reprezintă o creştere de 60% faţă de perioada similară a anului trecut.

Gadget trends: în 2018, vânzările de phablet-uri le vor depăşi pe cele de tablete cu 3/1

Deloc surptrinzător este faptul că toate aceste tablete (cele 3,5 milioane de unităţi) au la bază sistemul de operare Android, fiind posibil ca mare parte dintre ele să fie din portofoliul Samsung – Tab – sau ASUS – Fonepad.

“Mişcarea este susţinută de interesul consumatorilor, cel puţin al celor din pieţele emergente, de a avea un singur device pentru toate nevoile de comunicare, chiar dacă acesta are un ecran de 7 inci. În plus, este de amre ajutor şi faptul că aceste gadgeturi sunt destul de accesibile ca preţ”, comentează analiştii IDC.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.