Potrivindu-se perfect în mână, α5100 de la Sony este cel mai mic aparat de fotografiat dotat cu un senzor APS-C, cu bliț încorporat și...

Sony A5100Potrivindu-se perfect în mână, α5100 de la Sony este cel mai mic aparat de fotografiat dotat cu un senzor APS-C, cu bliț încorporat și Wi-Fi. 

Nimic nu depășește în performanță sistemului autofocus Fast Hybrid al α5100, același ca cel din α6000. Performanța o datorează celor 179 de puncte de detecție, capabile să surprindă orice mișcare rapidă, cadru clar după cadru clar. Chiar și subiectele aflate în mișcare rapidă – cum ar fi fulgerătoarele lovituri de la 11 m sau animăluțele de casă pline de vioiciune – vor fi urmărite cu fidelitate și vor fi surprinse cu claritate. Sistemele Touch Focus și Touch Shutter sunt de un real ajutor pentru a valorifica orice situație fotografică, indiferent cât de rapidă. Este necesară o simplă atingere a subiectului pe ecranul LCD pentru a declanșa obturatorul și pentru a obține imagini cu claritate de cristal, fără niciun efort.

Senzorul de ultimă generație Sony Exmor CMOS cu 24,3 megapixeli efectivi, reprezintă garanția redării ireproșabile a detaliilor și a texturilor. Senzorul APS-C similar cu cel inclus în aparatele DSLR mai mari este acompaniat de același procesor de imagine BIONZ X prezent în celebrele aparate din seria α7. Vei sesiza fără îndoială diferența, observând rafinamentul imaginii și calitatea acesteia la iluminări joase, fie că faci fotografii sau înregistrezi filme.

A5100_

Funcțiile video includ și din ce în ce mai popularul format profesional XAVC S[i]  la o rată de transfer de 50 Mbps, asigurând înregistrări Full HD spectaculoase și un sunet pe măsură. Ca și fotografierea, filmarea beneficiază de sistemul Fast Hybrid AF care asigură menținerea în câmpul de claritate a subiectelor, precum și de sistemul Touch Focus.

Chiar dacă este cel mai mic aparat de fotografiat din lume cu obiective interschimbabile, α5100 include butoane plasate convenabil pentru a ușura cât mai mult fotografierea. Poți înclina ecranul LCD până la 180° pentru a ține confortabil corpul ergonomic al aparatului cu brațul întins.

Transmiterea fotografiilor și clipurilor video (MP4) către telefoane, tablete și televizoare este, de asemenea, deosebit de ușoară. Sistemul NFC permite transferul prin alăturarea dispozitivelor compatibile, iar sistemul Wi-Fi Direct dă posibilitatea transferului fără cablu către orice dispozitiv Android sau iOS.

Prin sincronizarea camerei cu un smartphone sau tabletă, este activat sistemul Smart Remote Control care îți permite să încadrezi și să declanșezi prin intermediul smartphone-ului sau a tabletei.

Sony_A5100

Noile accesorii includ carcasa LCS-EBD – disponibilă în trei culori și confecționată într-un stil potrivit cu designul aparatului, precum și telecomanda compactă RM-SPR1 – extrem de utilă pentru autoportrete ”selfie” realizate cu aparatul montat pe trepied. Aparatul α5100 cu obiective interschimbabile – ușor de utilizat, este disponibil acum pentru precomenzi. În Europa, aparatul va fi pus în vânzare la mijlocul lunii septembrie 2014.

Specificații tehnice:

Compatibilitatea obiectivelor Montură E
Senzor de imagine APS-C (23.5 x 15.6mm), Exmor CMOS
Număr de pixeli (efectivi) Aprox. 24.3 megapixeli
Format de înregistrare Fotografii JPEG (DCF Ver. 2.0, Exif Ver.2.3, compatibil MPF Baseline), RAW (format Sony ARW 2.3)
Film XAVC S / compatibil AVCHD Ver. 2. / MP4
Media   Memory Stick PRO Duo, Memory Stick PRO-HG Duo, Memory Stick XC-HG Duo, card SD, card SDHC (compatibil UHS-I), card SDXC (compatibil UHS-I)
Sistem de focus Tip Fast Hybrid AF(AF cu detecția fazei/AF cu detecția contrastului)
Puncte de focus 179 de puncte (AF cu detecția fazei) / 25 de puncte (AF cu detectare de contrast)
Sensibilitate EV-1 la EV20 (ISO100 echivalent cu obiectiv  F2.0)
Controlul expunerii Tip de măsurare Măsurare evaluativă în 1200 de zone
Sensibilitate ISO (Indice de expunere recomandat) Imagini statice: ISO 100-25600 (1/3 EV),AUTO (ISO 100-25600, limitele inferioare și superioare pot fi selectate)Filme: echivalent ISO 100-12800 (1/3 EV) / AUTO (limitele inferioare și superioare pot fi selectate)

 

Declanșator Viteza de declanșare Imagini statice:1/4000 la30 sec, Bulb,Filme: de la 1/4000 la 1/4(1/3 trepte)Până la 1/60 în mod AUTO (până la 1/30 în mod Auto slow)
Electronic Front Curtain Shutter da
Drive Viteză (aprox., max.)[ii] Fotografie continuă: max. 6 fps, max. 3 fps
Număr de cadre înregistrate(approx.) [iii] JPEG Fine L: 56 cadre, JPEG Standard L: 75 cadre, RAW: 23 cadre, RAW&JPG: 22 cadre
LCD Tip TFT cu ecran tactil electrostatic de7.5cm (3.0) wide
Număr de puncte (total) 921.600 puncte
Unghi de ajustare Până la 180 de grade în sus
Audio Microfon Microfon stereo încorporat
Difuzor Monaural încorporat
Interfață HDMI micro (Type-D), Multi / Micro USB Terminal
Wireless LAN (încorporat) Wi-Fi, IEEE 802.11b/g/n(2.4GHz)
NFC NFC Tip 3 Tag
PlayMemories Camera Apps Da
Bliț Încorporat / Număr director 4 (în metri la ISO 100, acoperire 16 mm)
Baterie O baterie reîncărcabilă NP-FW50
Greutate Cu baterie și memory Stick PRO Duo: aprox. 283 g,  doar corp: aprox. 224 g
Dimensiuni  L x Î x A (fără proeminențe) Aprox. 109.6 (L) x 62.8 (Î) x 35.7 (A) mm
Temperatură de operare 0 – 40 grade C

[i] Pentru înregistrarea în format XAVC S este necesar un card de memorie SDXC cu viteză de transfer Class 10 sau mai mare.

[ii] Variază în funcție de condițiile de fotografiere și de viteza cardului de memorie

[iii] Variază în funcție de condițiile de fotografiere și de viteza cardului de memorie

Sony A5100_NFC Sony A5100_LCD A5100_zoom A5100

 

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.