Omul de afaceri DINU PATRICIU a murit la Londra, la vârsta de 64 de ani, anunţă Realitatea TV. DINU PATRICIU se mutase în capitala...

dinu_patriciu_londraOmul de afaceri DINU PATRICIU a murit la Londra, la vârsta de 64 de ani, anunţă Realitatea TV. DINU PATRICIU se mutase în capitala Marii Britanii în luna ianuarie. În urmă cu circa un an și jumătate suferise un transplant de ficat la Milano.

Dinu Patriciu, pe numele său legal: Dan Costache Patriciu s-a născut la 3 august 1950 în București.

Falimentul Mic.ro, insolventa Adevarul, vanzarea unor cladiri de birouri din portofoliul imobiliar, executarea silita din partea Raiffeisen Bank sau procesul de divort sunt doar cateva dintre necazurile care s-au abatut asupra lui Dinu Patriciu, scria Adevărul în 2013.

Dinu Patriciu a absolvit Institutul de Arhitectură “Ion Mincu” din București în anul 1975, obținând diploma de arhitect. După absolvirea facultății, a fost repartizat ca arhitect la Institutul de Proiectări al Ministerului Comerțului Exterior.

Apoi, în anul 1978 este admis ca asistent universitar la Institutul de Arhitectură din București. Face meditații la desen tehnic cu cei care doreau să devină arhitecți, având după spusele sale 85 de elevi pe an (printre care și cunoscutul solist al formației Holograf, Dan Bittman, care nu a trecut însă examenul de admitere la institut).

Împreună cu câțiva colegi, câștigă un concurs internațional de arhitectură pentru construirea unui palat la Abu Dhabi pentru fiul șeicului Reza. Între anii 1984-1990, efectuează mai multe deplasări în Emiratele Arabe Unite, unde participă la realizarea unor proiecte asemănătoare.

În perioada regimului comunist, el a acumulat o vastă experiență în domeniul imobiliar, finalizând peste 40 de proiecte locative și de spații comerciale în România și mai mult de 25 de complexe de lux, clădiri de birouri și hoteluri în Emiratele Arabe Unite.

Revine în România după Revoluția din decembrie 1989, pentru a intra în politică și afaceri: imobiliare, presă, servicii financiare și, în cele din urmă, petrol.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.