Cisco Systems, una dintre cele mai mari companii din zona produselor şi soluţiilor pentru comunicaţii în reţea, demarează un nou program de restructurări, al...
cisco-500x291Cisco Systems, una dintre cele mai mari companii din zona produselor şi soluţiilor pentru comunicaţii în reţea, demarează un nou program de restructurări, al patrulea din tot atâţia ani, urmând să concedieze până la 6.000 de persoane.

Această nouă campanie de disponibilizări reprezintă circa 8% din forţa totală de muncă a companiei, de circa 74.000 de angajaţi.

Potrivit directorului financiar al companiei, Frank Calderone, se aşteaptă ca suma totală pe care Cisco va trbui să o plătească în urma acestei campanii să fie de 700 de milioane de dolari.

Cisco a înregistrat venituri trimestriale de 12,4 miliarde de dolari, profitul pe acţiune fiind de 55 de cenţi, peste estimările analiştilor de profil.

Veniturile pentru întregul an fiscal s-au ridicat la 47,1 miliarde de dolari, cu un profit per acţiune de 2,06 dolari.

“Sunt mulţumit de modul în care s-a transformat compania noastră în ultimii ani. Ne focusăm pe creştere, inovaţie şi talent, mai ales în zona de securitate, data centere, software, cloud şi internet”, a declarat John Chambers, CEO-ul Cisco.

Potrivit acestuia, business-ul companiei pe pieţele în curs de dezvoltare a înregistrat o scădere de două cifre. Pe listă se află ţările BRICM – Brazilia, Rusia, India, China şi Mexic, care nu vor reveni pe plus pentru încă câteva trimestre.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.