Incepand cu data de 12 august demareaza semifinalele concursului international Electrolux Design Lab, una dintre cele mai prestigioase competitii de acest gen, iar cei...
GARDEN POD - Ovidiu Subtire

GARDEN POD – Ovidiu Subtire

Incepand cu data de 12 august demareaza semifinalele concursului international Electrolux Design Lab, una dintre cele mai prestigioase competitii de acest gen, iar cei trei tineri romani care calificati in aceasta etapa au nevoie de cat mai multe voturi.

In semifinale, romanii concureaza cu proiecte din intreaga lume, urmand ca juriul international Electrolux sa selecteze cei 6 finalisti ai competitiei. Cerinta pentru aceasta etapa a fost sa dezvolte o fotografie care sa comunice latura umana a conceptelor propuse de ei, sa explice care a fost inspiratia ce a stat la baza ideilor lor si care cred ca vor fi consecintele utilizarii  proiectelor lor in viata de zi cu zi.

Opt studenti romani pun Romania pe harta designului international!

Perioada de votare dureaza pana pe 15 octombrie, iar autorul celui mai votat proiect va castiga premiul „People’s Choice Winner”, care consta in 1.000 de euro.

Toti cei care voteaza proiectele tinerilor designeri romani vor intra automat in cursa pentru o excursie la Paris, la evenimentul din noiembrie, in cadrul caruia va fi desemnat castigatorul competitiei Electrolux Design Lab 2014.

Patru romani merg mai departe în competiția internațională Electrolux Design Lab 2014

Cele trei concepte romanesti inscrise in semifinalele Electrolux Design Lab sunt:

  • Proiectul SET TO MIMIC al Sorinei Rasteanu, studenta a Universitatii de Vest din Timisoara, este un sistem inteligent care reproduce gusturile si mirosurile alimentelor la nivel senzorial si transmite aceasta informatie catre un microchip amplasat la nivelul capului. Acesta permite consumatorului sa simta gustul mancarii de care ii este pofta desi, de fapt, consuma alte alimente;
  • Conceptul Instant Cleaning Glove al lui Stefan Bogdan, din cadrul Universitatii de Arte si Design din Timisoara, este un proiect ce imbina nanotehnologia, ultrasunetele si apa intr-o solutie rapida si eficienta de a elimina petele de pe haine, imediat ce acestea au aparut;
  • Conceptul GARDEN POD al lui Ovidiu Subtire, din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara, reprezinta o sera modulara ce creste plantele de la nivelul de rasad pana la fruct in doar 24 de ore, folosindu-se de deseurile alimentare organice pentru compost, lumina solara si umiditate. Destinat amplasarii pe exteriorul cladirilor, GARDEN POD transforma deseurile alimentare in resurse utile, calculand procentul de nutrienti de care are nevoie fiecare planta pe care o contine. GARDEN POD poate fi controlat cu ajutorul unei aplicatii mobile.

Proiectele studentilor romani inscrise in aceasta noua etapa pot fi votate si vizualizate accesand www.electroluxdesignlab.com/2014/#applications si selectand Romania din lista de tari. Pentru inregistrarea unui vot, trebuie introduse adresa de email sau contul de Facebook. Pe adresa mentionata va fi trimis un email cu un link ce trebuie accesat, pentru validare.

Care sunt cele patru proiecte romanesti din competitia Electrolux Design Lab?

Proiectele inscrise concureaza pentru premiul intai al Electrolux Design Lab, un internship platit, de sase luni, la un centru de design global Electrolux si 5.000 de euro. Premiul al doilea are o valoare de 3.000 de euro, iar premiul al treilea de 2.000 de euro.

Electrolux vinde in fiecare an mai mult de 50 de milioane de produse clientilor din pese 150 de piete. In 2013 Electrolux a inregistrat vanzari de circa 12.6 miliarde de euro, avand 61.000 de angajati.

Tema competitiei din acest an a Electrolux Design Lab este „Crearea locuintelor sanatoase” („Creating Healthy Homes”), cu orientare spre trei domenii de interes: „Delectare culinara” („Culinary enjoyment”), „Ingrijirea tesaturilor” („Fabric care”) si „Purificarea aerului” („Air Purification”).

Tema „Crearea locuintelor sanatoase” (Creating Healthy Homes) a inspirat peste 1700 de concurenti din intreaga lume sa isi trimita ideile in competitie. Acestea au fost dezvoltate tinand cont de comportamentul consumatorilor, raspunzand nevoilor acestora, prin analizarea mediului in care isi desfasoara activitatea.

INSTANT CLEANING GLOVE - Stefan Bogdan

INSTANT CLEANING GLOVE – Stefan Bogdan

SET TO MIMIC - Sorina Rasteanu

SET TO MIMIC – Sorina Rasteanu

 

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.