Gabriele Del Torchio, directorul executive al operatorului de transport aerian Alitalia, va părăsi compania în urma vânzării unui pachet de 49% din acţiuni către...
alitaliaGabriele Del Torchio, directorul executive al operatorului de transport aerian Alitalia, va părăsi compania în urma vânzării unui pachet de 49% din acţiuni către Etihad Airways.

Potrivit acestuia, board-ul Alitalia se află în plin proces de recrutare al unui nou CEO, după ce vineri, 8 august, cele două entităţi au semnat un contract în valoare de 1,76 de miliarde de euro în urma căruia Etihad va prelua 49% din acţiunile Alitalia, anunţă Skift.

Tranzacţie în lumea aviaţiei: Etihad, acord preliminar cu Alitalia

Oficialii operatorului din Abu-Dhabi au precizat faptul că plănuiesc demararea unei campanii de restructurare a transportatorului Italian pentru a-l face profitabil până în 2017. Discuţiile dintre Del Torchio şi reprezentanţii Etihad s-au concretizat după aproape un an.

“Misiunea mea era de a conduce compania către o alianţă. Nu ştiu ce voi face în acest moment, însă nu sunt gata să mă retrag din acest domeniu”, a precizat Del Torchio.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.